Senaste inläggen

Av vampireslave - 3 oktober 2009 20:07

jakten på barnvisor fortsätter. eller snarare nedskrivningen av dem. för ett gediget förråd av barnvisor, det har vi redan! surfade runt lite på nätet och hittade fyra verser till blinka lilla stjärna. vad säger ni om denna söta visa:


blinka lilla stjärna där

hur jag undrar var du är

fjärran lockar du min syn

lik en diamant i skyn

blinka lilla stjärna där

hur jag undrar var du är


när den sköna sol gått ner

strax du kommer fram och ler

börjar så din stilla gång

blinkar blinkar natten lång

blinka lilla stjärna där

hur jag undrar var du är


vandraren på nattlig stig

för ditt ljus han älskar dig

han ej hade sett att gå

om du inte glimmat så

blinka lilla stjärna där

hur jag undrar var du är


ofta du med blick så fin

tittar genom min gardin

sluter ögat ej förrän

solen visar sig igen

blinka lilla stjärna där

hur jag undrar var du är


från barnvisor

ANNONS
Av vampireslave - 3 oktober 2009 19:08

så här ser det ut när krypet busar runt i löven.


 

vår lilla fina bland trädens guld 

detta är att leva livet lilla loppa

ANNONS
Av vampireslave - 3 oktober 2009 19:01

 

den utlovade bilden på vår superdupervagn. enda tvillingvagnen man kan köra tre ungar i vad jag vet. den stora nackdelen syns uppenbart på bilden. småkrypen vända framåt vid fyra månaders ålder. sved ordentligt. tills vi vände dem framåt och konstaterade att de faktiskt än så länge enbart sover i vagnen. får se hur det funkar när de börjar ligga mer vakna däri. vi resonerar som så att vinsten i detta fall (att ensam kunna ta sig runt med allihop) överväger denna (faktiskt enda) nackdel. hur ska jag annars kunna hantera tillvaron när sambon börjar jobba? ni som surfar runt med tvilling- och trillingvagnar vet att det är ett ständigt tänkande för och emot...

Av vampireslave - 1 oktober 2009 14:32

tiden flyger iväg. i helgen hade vi nattbesök på soffan. mycket trevligt. krypet fick några sångdjur och lite andra grejer. sångboken fylls ideligen på med nya texter! roligt.


idag har vi varit på öppna förskolan med alla tre. tokmycket folk. roligt och en massa grejer för ungarna att pyssla med. men själv kände jag mig lite sliten efteråt. det tar på krafterna att åka iväg hela familjen. blir nog lättare när småkrypen lärt sig sitta åtminstone och kan pilla med nåt själva en stund. blir så mycket bärande fram och tillbaka nu.träffade en av krypets tvillingkompisar och fick ärva några leksaker. vår räddning på bussen hem när tröttfreja längtade efter bamse och kudden!


roligast just nu:

-freja, vad säger tuppen?

-kuckelikuuugogelgogelgogelgogel!

Av vampireslave - 27 september 2009 19:35

var ju någon vecka sedan jag köpte kursboken i yoga. har sedan dess legat på köksbänken och lockat. inte jag då. boken. men det förstod ni såklart. sent igår kväll tog jag sats. efter att noga studerat första delen av boken och inspekterat övningarna provade jag på. började bra. kändes direkt som min melodi. har ju tränat yoga förr, men aldrig själv på vardagsrumsgolvet. ska nog kunna funka det med. 


idag pausade jag mitt emellan disktrasan och sopskyffeln. provade lite till. SATAN. har bara kommit till uppvärmningsövningarna och ändå höll kroppen på att smälla av. en aning stel upptäckte jag. eftersom yoga sägs göra kroppen mer smidig och balanserad funderar jag på att mäta mig själv. typ låren på bredaste stället och magen. förväntar mig inga underverk men visst vore det trevligt om man kunde se att smidigheten blev en centimeter eller två...


en som inte är stel i kroppen är krypet. hon har haft spring i benen hela dagen. förutom på förmiddagen när vi provade syskonsitsen till tvillingvagnen för första gången. då hade hon dingel i benen. bilder kommer. såg rätt kul ut att köra tre barn i samma vagn. och tungt blev det. vår fina toppenvagn som är så lättkörd och perfekt annars blev plötsligt väldigt klumpig och svettig att manövrera. bäst att sätta fart med yogan.


på eftermiddagen kom besök. en kompis till freja och hans föräldrar. för första gången lekte hon på riktigt. de hittade på en massa små lekar hela tiden. vet inte hur det ser ut på dagis. antar väl att hon leker där. eller så har hon möjligen lärt sig att leka där. det var i alla fall mysigt att se. fick en liten föraning om hur det kommer att se ut i framtiden. om två barn som springer omkring kändes som om de var överallt, hur blir det då med tre? livat.

Av vampireslave - 24 september 2009 19:55

grattis yla och vilda 4 månader idag! denna dagen har jag väntat på länge. grötdagen! ju förr de börjar äta mat desto bättre för oss i vår situation. med freja hade vi inte alls lika bråttom. men jämförelsevis ser ju dagarna lite annorlunda ut nu...och såhär gick det när första skeden gröt skulle provsmakas:


 

vilda är skeptisk. hungrig som en varg så visst gick det ned. sen blev

hon piss-förbannad när flaskan inte kom fram fort nog, haha! 

här har vi dock en liten finsmakare! ylas reaktion efter sista

slicken var "finns det mer?" och satt snällt och väntade.


och apropå mat. freja har lärt sig att blåsa på maten! själv tyckte jag nog att det var lite onödigt när hon i full koncentration satt och blåste på sin bananyoghurt...

 

Av vampireslave - 23 september 2009 15:18

håller på att göra en sångbok. skriver ned våra favoritsånger så att de inte glöms bort. vi lär oss så många nya hela tiden på bibliotekets sång, rim och ramsor-stunder och på babysångkursen vi går. det sjungs mycket i detta hem! med musik kommer man långt tror jag. med rytm och melodier klarar man av vissa saker enklare, om inte annat så åtminstone med ett lättare hjärta. så nu till en nyfiken fråga:


vilken är din favoritsång?

kanske har du en barnvänlig favoritmelodi som borde finnas med i vår bok?! tipsa mig!

Av vampireslave - 21 september 2009 09:59

det kommer bild. på piercingarna. men gaah jag ser ut som en finnig tonåring just nu. skyller helt klart på gravidhormoner. eller förlossningshormoner. eller amningshormoner. eller... för mycket choklad. inte vet jag. ofint är det i alla fall. men jag jobbar på det.


och apropå jobba på saker. har sökt med ljus och lykta efter någon tilltalande träningsform som passar in i mitt liv just nu. har träningsabstinens och vill verkligen komma igång igen! kampsport är väl lite att ta i såhär i början. men nånting i alla fall. hittade mina kickboxarbrallor i garderoben häromveckan och stod och luktade lite, haha.


gillar yoga och tänkte att det vore smart att väcka kroppen med det. efter dessa graviditeter på kortast möjliga tid är den lite sömnig... men icke. finns inga träningspass på tider som passar mig. det var väl f*n. jag som behöver träning i grupp! köpte därför en bok igår med instruktions-dvd till en massa olika yoga-pass om 15 minuter vardera. där har vi min början! utan grupp i och för sig, men jag får väl be sambon ta fram läderpiskan!

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ vampireslave  med Blogkeen
Följ vampireslave  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se