Alla inlägg under september 2009

Av vampireslave - 12 september 2009 20:01

idag har vi haft en toppendag. nattbesök på soffan och glada vänner på torekällberget. krypet fick träffa sin älskade agnes. det var ett tag sedan nu så de hade många pussar att ta igen. solen sken och vi tittade på djur, klappade getter och mumsade lunch i gräset. hur mysigt som helst.


 

hej kompis! agnes passar på att kramas lite när de kikar på kaniner.



 

två småpruttar kikar ut över picnicfilten.

 

Av vampireslave - 10 september 2009 19:25

jäkla unge. freja brukar lägga huvudet i knät på småkrypen när hon gosar. de ligger på golvet, så kommer hon fram och ställer sig på knä, lägger huvudet mot deras ben och säger "mmmmmmm." idag gjorde hon samma sak. resultatet denna gång blev dock en gallskrikande yla. storasyster var visst lite väl sugen på bebis för hon hade bitit henne i benet! inte så det gick hål tack och lov, men vad fasen. jäkla unge. hrmpf.


en lite roligare historia utspelade sig kring lunchbordet. sambon ville väl vara pedagogisk och sa vad fint att du använder freden skeja! ...eller... skeden, freja...

Av vampireslave - 10 september 2009 09:29

igår var det premiär för yla och vilda på babysång. hade sett fram emot det hur mycket som helst. blev dock en aning besviken. gick ju samma kurs med freja när hon var pytte. upptäckte att det var exakt samma sånger. ingen förändring alls. vet inte riktig varför jag hade förväntat mig något annorlunda. samma ledare, samma ställe, samma tid och samma dag. på ett vis kändes det lite tråkigt då. men huvudsaken att småkrypen gillar det.


vilda var lite anti emellanåt. ville mest ligga i pappas famn och gosa. det funkade ju det med. yla var däremot på alerten hela tiden. tittade och spanade. glodde och garvade. hon lyckades till och med vinka på rätt ställe! efter sången blev de toktrötta och sov i två timmar. det tar på krafterna att vara social.


när sambon hämtade freja på dagis möttes han av en ilsken, snorig och förbannad unge. nu har vi sett vilken bestämd dam du har! tydligen hade hon sprungit fram till en unge, ryckt dennes leksak ur händerna och sprungit därifrån. en fröken som såg detta gick efter freja, tog tillbaka leksaken och sa så får man inte göra. jordens utbrott var ett faktum. haha hon som varit så snäll och go hela tiden. de fick nog en chock. freja jekyll & freja hyde.


idag är det inget dagis. hon går ju bara tre dagar i veckan. vet inte riktigt vad vi ska hitta på. just nu leker hon fint för sig själv och verkar på gott humör. jag ska passa på att dansa runt med snabeldraken.

Av vampireslave - 8 september 2009 19:30

åh. skulle bara in som snabbast och blogga av mig lite. upptäcker till min förvåning att bloggagratis bytt namn till bloggplatsen. och därmed även bytt utseende och verktyg. hrm. har jag missat info någonstans eller var det tänkt som en överraskning? nåväl. lättöverskådligt måste jag säga. lätt att hitta. får kika mer en annan dag.


har sprungit som en gnu och har ont i ryggen. mycket att fixa. barnen sover. sambon är ute och fixar lite inför kvällens pyssel. ängel utan vingar har vikt all vår tvätt. katterna ligger kvällsmätta i varsitt hörn. snart ska vi garva till idol och måla. jag ska sitta med warhammer och de med blood bowl. roligt!


var till biblioteket idag med alla tre små kryp. sjöng, rimmade och ramsade. freja huliganiserade vilt som vanligt. yla gäspade och vilda lutade sig längre och längre fram i mitt knä. som om hon inte kunde få nog av att titta på damen som spelade gitarr och hade sig. roligt var det!


sen har vi varit i lekparken. där sov de minsta i vagnen medan storkryp skvätte sand överallt och åkte rutschkana, fram, baklänges, framochbak, uppochned, på mage... en ny favoritsyssla utomhus misstänker jag.


nehej. dags att ta fram den väntande tekannan och lite målarpenslar.

Av vampireslave - 6 september 2009 20:08

grattis krypet 15 månader idag! det firades med åtskilliga timmar på torekällberget. tuppen var där. kaninungarna var där. getterna var där. och fåren var där. en galen ko som tjöt. några ankor på vift. och en del annat folk. pannkakslunch och lite egentid med ängel utan vingar. vågar mig på en vild gissning om att hon haft en bra dag.

Av vampireslave - 4 september 2009 19:28

så fint att se freja. hon har verkligen bebisabstinens. idag har den varit outhärdlig. eftersom hon nu varit sjuk i en veckas tid har vi på alla möjliga sätt försökt se till att hon hållt sig ifrån bebbarna. milt men bestämt sagt ifrån och på andra sätt försökt locka henne med annat. vi är fortfarande helt inne på spåret att i möjligaste mån aldrig skapa någon negativ atmosfär kring hennes syskon, någonting hon inte får röra eller peta på. vi vill att hon ska vara nära dem. hur ska hon annars kunna tycka om dem? (även om det självfallet blir en del tuffa tag från hennes sida...) 


kanske har vi lyckats. för shit vad hon gillar sina bebbe, som hon själv säger. idag har hon snabb som en vessla försökt sno till sig en kram, ett gos eller ett nyp i en fot. ögonen tindrade så fort hon kom i närheten.


efter sex dagars snor torkade jag hennes näsa och bestämde mig för att de baciller som vill hoppa runt redan har hoppat runt. jag puffade största kudden i myshörnan och sa att hon skulle ligga där, så skulle hon få gosa bebis. gissa om någon låg stilla som förstenad! sen kramade hon och klappade och slickade och pussade. det om något är härligt stänkande kärlek! 

Av vampireslave - 2 september 2009 22:41

ängel utan vingar är på semester. välbehövligt och avkopplande. hoppas jag. en själ som aldrig vilar. kanske får den vila nu. fly verkligheten ett tag. långt hemifrån. det behöver vi alla. du är saknad och vi längtar tills du kommer hem.


själv kan jag inte åka iväg. har aldrig velat. men visst måste jag oxå fara för att hämta kraft och inspiration. jag väljer resan inåt. pratade med sambon idag. om att jag längtar ut till träden. att jag vill sitta på marken och känna grenar rispa mot benen, höra vinden susa i löven och lukta på jorden.


kan låta tokigt för vissa. andra förstår vad jag menar. en inre resa som bär iväg hur långt som helst. och som ändå är här. 

Av vampireslave - 2 september 2009 22:38

sitter och målar min första mandala. tack vän. den blir blå, grön och lila. färger jag tycker passar ihop. färger som ger lugn. gillar att måla. det är avstressande. mandalas är fint. såg att det finns många sidor med gratis mandalas på nätet. synd att vår skrivare inte funkar...

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards