Alla inlägg under augusti 2009

Av vampireslave - 13 augusti 2009 14:01

minikurr är kvar på katthemmet. sambon ringde dit och kollade hur det gått. en granne kom nämligen upp till oss kvällen efter med en lapp hon sett uppklistrad ute. där fanns en på pricken lik beskrivning av kisse. sambon ringde upp och berättade att vi lämnat en krabat till katthemmet. de hade dock inte hört av sig dit när han ringde för att kolla läget... man undrar ju.


här hemma har vi hunnit med morgonpromenad, lite lek hos en av frejas kusiner, lunch, middagsvila, några telefonsamtal, föräldraledighetsplanering, dammsugning och torka golv. hängde tvätt innan frukost oxå. damn ibland säger det bara svisch.


krypet har en strålande dag idag. härligt att se. i en veckas tid har det varit lite gnälligt och småmotigt. vi har kört in lite nya rutiner inför dagisstarten på måndag, och nu verkar rutinerna funka fint för henne. tror även det är två tänder i överkäken som krånglat ibland, men det dröjer nog ett tag innan de tittar fram.


krypets favoritord för tillfället är blomma. det är en lycklig tid för det. blommor överallt ju! hon har även skaffat sig en ny idol, med riktig idol-affisch uppklistrad på dörren: bamse!! när gäster kommer hem till oss springer hon iväg tjoandes genom lägenheten och hojtar "bamme! bamme!" då är det väldigt viktigt att följa efter och se vad som står på! väl framme vid affischen på dörren stannar hon och pekar och pussar på sin älskade bamme.


gunga är oxå populärt. antingen kan man gunga själv i bebisgungan utanför i parken. eller så kan man gunga lillasyster bebis i babysittern. vilket som. krypet blir glad när hon får hjälpa till. 


det var en liten dagens update. nu knorrar vilda i vagnen och vill alldeles säkert ha lite uppmärksamhet! 


psst... imorgon kommer en reporter med fotograf hem till oss för att göra ett uppföljande reportage om tvillingarna till tidningen. denna gång med pappa-profil! spännande! 

Av vampireslave - 7 augusti 2009 22:16

idag har varit en händelserik dag. under förmiddagens promenad gick vi förbi en snårig dunge med taggbuskar. määäää! som krypet skulle ha härmat ljudet som hördes där inifrån. en katt skrek för glatta livet.


ljudet var så pass speciellt att vi var tvungna att titta efter så den inte var skadad. först kastade sig sambon in bland taggbuskarna, snurrade runt ett tag men kom ut tomhänt. sen provade jag. kisse! kisse! kiss! med upprivna armar och ben fick jag till slut kontakt med den lilla krabaten. 


med betoning på lilla. en yttepyttekattunge kom ivrigt skuttande och fann sig tillrätta i min famn. den såg mycket välvårdad och välskött ut, men vi anade genast oråd. den var inte tatuerad, hade inget halsband och verkade lida brist på uppmärksamhet. tänk om den smitit? eller ännu värre, tänk om vi tar hem den och den inte alls är bortsprungen? svårt! men mitt kattöga talade bestämt om för mig att den var för liten för att vara ute själv. 


med katt på armen plingade jag dörr i närheten. ingen kände till ifall någon skaffat sig kattungar på sista tiden. således fick minikurr åka barnvagn hem till oss. hon fann sig såpass väl tillrätta på sufletten att hon gosade ned rumpan och satte sig för att tvätta pälsen. vilket charmtroll!


vi ringde katthemmet och förklarade situationen. hemska tanke, tänk om vi tagit någons katt?! två crazy catladies kom efter en stund för att hämta henne. de kunde dock bekräfta mina farhågor. den var inte tillräckligt gammal för att vara ute solo på äventyr! men jädrans vilken söt och trevlig kisse!


det var roligt att ha besök av ett sådant speciellt energiknippe som en kattunge faktiskt är. diablo fann sig väl tillrätta med henne och hälsade nos mot nos. de andra tre var något mer avoga. förhoppningsvis hittar hon hem till slut. tills dess slipper hon i alla fall jaga vattenpölar för att dricka. tur det finns katthem!  

Av vampireslave - 6 augusti 2009 10:11

sambon sitter och läser med freja. en bilderbok om djuren på gården.


-titta freja! en ko! 

-kaaa...

-och en kanin!

-kaaa...

-titta en ko! och kanin! ko! kanin! ko...kain??


Av vampireslave - 6 augusti 2009 10:04

efter en hård dag infann sig lugnet igen. gårdagen blev underbar. när jag låg i sängen för att försöka sova igår kväll kom jag på en sak. du! sa jag till sambon. jag tror inte att de har skrikit en enda gång idag!


tänk vad olika dagarna är. dagen som just passerat hade varit otroligt lugn och skön. en hel armé var här till lunch för en mindre pannkaksätartävling. frejas kompis agnes hjälpte till att städa ordentligt bland leksakerna. glada människor i varje vrå och ett par tvillingar som ständigt log. krypet var som vanligt upptagen med att våldspussa sin bästa människa. alla lekte och livet lekte. 


det är väldigt spännande att vara förälder nuförtiden. man kan aldrig riktigt räkna med någonting. och kanske är det just det som är tjusningen ibland. 

Av vampireslave - 3 augusti 2009 14:45

zombieslime. det var ordet jag använde idag för att beskriva dagsformen för en vän. zombieslime. yla och vilda sov rätt okej fram till två i natt. sedan dess har de skrikit. och skrikit. och skrikit. emellanåt gormat. ibland gnällt. som om de båda två plötsligt har ont. samtidigt.


efter lunch har de lyckats lugna ned sig någorlunda. de vill fortfarande inte komma till ro och kan bara sova korta stunder i vagnen. för att ha något att hänga upp mig på skyller jag på värmen. de låter så olika när de skriker. vilda låter skitförbannad. yla mera ledsen. får se var vi hamnar till kvällen. nu rymmer jag ned i tvättstugan för att hämta andan. 

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards