Alla inlägg under augusti 2009

Av vampireslave - 23 augusti 2009 22:23

jag klappar mig själv på axeln. vad skönt det är att känna sig duktig! ikväll har jag tagit tag i ångest-lådan. en låda full med papper och räkningar som skall sorteras och sättas in i pärmar. papper sedan två år tillbaka.


för någon vecka sedan började jag nosa i högen. usch och fy! det är inte en sysselsättning jag vill ägna mig åt när krypen sover och lugnet har lagt sig. men som ändock måste göras. och ikväll fick jag det sista gjort. weeiihaa! räkningarna sitter prydligt instoppade i en smockfull pärm. viktiga papper i en annan. och våra tre busfrön har nu varsin. nu ska jag bara komma ihåg att ta fram hålslaget så fort posten varit här och inte börja bygga nya ångestberg.


idag har varit en rolig och inte så rolig dag. det roliga var att en vän med barn kom på besök. längesedan vi sågs så det var kul att prata lite och se hur mycket hennes son på ett år och sju månader hunnit lära sig. ett litet charmtroll med mycket energi!


det inte så roliga var att krypet mitt i alltihopa fick en tand! och den gjorde ont! gnäll och småskrik mest hela dagen. trots att humöret fick sin förklaring blev stubinen bara kortare. blev riktigt arg en gång och fick naturligtvis dåligt samvete för det. försökte intala mig själv att man skulle vara en ganska läskig människa om man inte blev minsta påverkad om alla dagar inte är toppen... eller? 


 

Av vampireslave - 22 augusti 2009 19:43

förändringens vindar blåser. har mycket tankar och känslor kring en viss sak. en sak som ännu inte kan skrivas på bloggen rätt ut. tyvärr. det kliar i mina fingrar och detta har med tiden blivit ett forum för ordbajsande, på gott och ont. har vid flera tillfällen dock blivit påmind om att jag ibland glömmer bort att orden blir offentliga så fort jag tryckt på publicera.


men ibland behöver saker förändras. så mycket kan jag säga. och en stilla förväntan pirrar till när jag tänker på det. jag kastar tankarna mot det bästa bollplank jag vet, vargamannens. tillsammans dribblar vi fram och tillbaka, diskuterar och funderar. en väg att gå är via internet. jag får börja där. 


jag söker inte ett specifikt mål i livet, snarare en viss väg att vandra. 

Av vampireslave - 22 augusti 2009 19:37

imorse tokregnade det. krypet stod på balkongen och tittade ut genom glasdörrarna och gjorde gesterna till imse vimse spindel "regnet öser ned." så söt som bara hon kan vara. tänk vad mycket en ettåring förstår.


fick lite panik när jag funderade över dagen. regnskyddet till tvillingvagnen är inte det bästa tyvärr. undviker därför långa promenader i regnväder just nu. så vad skulle vi hitta på? när man inte vill ta sig ut själv får händelserna komma till oss. sagt och gjort. 


några timmar och sms senare stod en glad bror med familj i hallen. med sig hade de dessutom hembakade bullar (två olika sorter!) och presenter. kan ju inte bli bättre! framåt middagstid visade solen dessutom upp sig och vi hann med en liten sväng på gungorna.


vi fick deras exemplar av gårdagens tidning oxå. nu har jag lyckats ragga ihop två extra så alla små kryp ska få artikel och bilder inklistrade i sina bebisböcker. finfint!  

Av vampireslave - 21 augusti 2009 09:34

idag är vi med i tidningen. ett superfint reportage med mycket bilder. har bett min far att ragga upp några exemplar från jobbet så vi har extra. ska klistra in text och bilder i krypens bebisböcker. det måste ju vara kul att ha kvar när de blir större.


just nu är freja på dagis själv för första gången. vi bor ju i huset bredvid så vi kan vara där på tre röda om det uppstår problem. på måndag är det planeringsdag på dagis och därmed ingen inskolning för krypets del. på tisdag är planen att hon stannar över lunch. spännande värre! 

Av vampireslave - 20 augusti 2009 22:26

imorgon blir det bus med jack och leo. härliga tvillingar i frejas ålder. sen får ni kika lite extra noga i tokstans lokaltidning. där kan finnas en och annan bild på våra egna...

Av vampireslave - 20 augusti 2009 22:13

idag var jag med till dagis igen. en och en halv timmes lek för krypets del. efter en timme fick jag vinka hej då och sitta och uggla i personalrummet. först vinkade hon hej då tillbaka, men när jag gick ut genom dörren kom illvrålet hugo. hon är sannerligen en tös med temperament! efter någon sekund gick utbrottet över och hon fann sig tillrätta bland leksakerna.


när tiden var ute ringdes jag tillbaka för att hämta henne och gå hem. hon blev skitsur! ville alls inte gå hem. sprang tillbaka in på avdelningen. det går undan i humörsvängarna vill jag lova, hihi.


på ett sätt känns det skönt att hon ville tillbaka in. det tyder ju på att hon trivs. på ett sätt kändes det oxå skönt att hon blev arg och ledsen när jag gick. det tyder på att hon hanterar åtminstone någon form av separationsfas redan nu. som en av pedagogerna jag pratade med sa; om inskolningen går smärtfritt utan minsta tecken på att barnet blir ledset kommer istället en separationstid efter några veckor, och då kan det vara jobbigare att hantera, "eftersom det tidigare har gått så bra", med hämtning och lämning med mera. onekligen spännande att se hur detta utvecklar sig! 


på eftermiddagen fick vi efterlängtat besök. och presenter! småkrypen fick kläder, freja mockasiner och jag blev två te-sorter rikare. inte dumt alls! sen har dagen rullat på. när kvällen kom ringde jag bror och bad att få låna bil. det slutade med att vi puttrade iväg tillsammans och handlade lite.


ibland slår det mig hur jäkla effektiva dagarna har blivit. för två år sedan kände jag mig duktig om jag städade lägenheten en ledig torsdag. numera hinner man vara ute och promenera, leka i lekparken, vara på dagis, städa och tvätta, laga mat och bada barn, slita sitt hår och gapskratta, storhandla och ta emot besök under lika många timmar! det är ju bara galet. inte konstigt att fötterna värker emellanåt!  

Av vampireslave - 17 augusti 2009 21:25

första dagisdagen avklarad! jag kom dit med en hel och ren unge. trekvart senare gick jag hem med ett strumplöst, blött och rödfärgat barn! någon hittade visst ett staffli på förskolan, lite vattenfärger och en pensel. imorgon tar vi med extrakläder!


första intrycket var ganska tamt. det jag fick veta frågade jag själv om. visst kom personalen fram och presenterade sig, men jag skulle föredragit om de "visat upp" stället, berättat vad de gör om dagarna, hur de jobbar och vad som är viktigt för dem i sitt arbete med barnen, rutiner och så vidare. utan att jag behövde fråga. nåväl. imorrn går vargamannen dit med kryp. känns bäst om vi känner till hennes förskola lika bra båda två. 


på eftermiddagen tog vi oss ned på stan och gick till den öppna förskolan vi spenderat en del tid på med freja. läste nämligen i tidningen att det äntligen var terminsstart! skönt och kul att komma dit och se en del "gamla" ansikten, se hur ungarna växt under sommaren och visa upp vad som gömde sig i min stora mage, hihi. 


nu ska vi hänga lite tvätt. sen sova! 

Av vampireslave - 16 augusti 2009 19:54

idag har vi varit nere på stan. tanken var att köpa en tröja till krypet med en katt på. hittade nämligen en tröja igår med en katt på. dock i den storleken hon precis håller på att växa ur! attans att den skulle hamna i fel storlekslåda! vi får nämligen väldigt mycket second hand barnkläder, dessa tvättar jag och sorterar upp efter storlek. när krypet "vuxit i en kartong" plockar jag fram det jag tycker om ur kartongen och kompletterar kanske med något eget inköpt nytt plagg. och just denna katt-tröja skulle i den bästa av världar dykt upp innan sommaren.


för som hon klappade. hon drog i tröjan och visade magen. klappade magen och tjoade "katt!" hon har aldrig brytt sig nämnvärt om vad hon har på sig. förutom just om denna katt. därför åkte vi ned på stan för att köpa en börja-dagis-tröja med katt på. tyvärr fanns det ingen. det blev därför en gosedjurskatt som fick följa med hem. och krypet verkade inte det minsta missnöjd. imorrn är det nämligen dagisstart! liten har blivit ännu större!


ja jag vet. kläderna borde vid det här laget redan varit märkta. och kanske borde jag vara lite nervös oxå. men kläderna innehåller fortfarande andra barns namn och jag är inte ett dugg nervös! tvärtom känner jag mig snarare lite pirrig med spänd förväntan. jag tror detta är precis vad krypet behöver just nu! och det här med kläderna, det hinner jag kanske med under den två veckor långa inskolningen.


på eftermiddagen kom en vän förbi. en vän som jag för ett antal år sedan hade väldigt bra kontakt med. vi bodde ihop och gjorde allt ihop. sen hände det ena efter det andra och vi tappade varandra. men numret fanns kvar i telefonboken. när jag stod och plockade med frukostdisken kände jag något på mig. han kan nog träffas idag. efter lite sms fram och tillbaka dök han upp i vårt hem. och det visade sig att han tänkt på oss och på att kanske åka hit innan han somnade igår kväll. och när han vaknade hade han ett meddelande på mobilen ifrån mig! detta efter att vi faktiskt inte träffats och umgåtts på flera år.


nu ska jag duscha och ta hand om lite nedbajsade kläder. så går det med två småkryp i närheten. sen förhoppningsvis njuta lite av kvällslugnet. dagarna är allt annat än lugna nuförtiden! 

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards