Direktlänk till inlägg 9 juli 2009

preventivmedel

Av vampireslave - 9 juli 2009 13:41

har varit på efterkontroll hos barnmorskan. när frågan om preventivmedel dök upp förra gången sa jag naej, vi vill ha syskon ganska snart. vi tar det lite som det kommer. denna gången var det mer åt hållet ge mig allt du har! hehe.


har knaprat p-piller i tio år men känner att det inte ens är någon idé att försöka nu. kommer glömma bort att ta dem. för tillfället är frukostarna rätt lugna. förväntar mig dock mer kaos i den snara framtiden, och att då komma ihåg ett litet plutt-piller känns som dömt att misslyckas för min del. 


säkraste preventivmetoden enligt min barnmorska är p-spruta. (känner dock en liten oops som blivit till på detta sätt!) en del mellanblödningar de första månaderna för att sedan knappt ha mens alls. några droppar på sin höjd. inte särskilt dyr. injektion var tredje månad. jag nappade på detta och ska få första sprutan om någon vecka.


någon därute med erfarenhet av p-spruta? vill gärna höra hur andra upplevt metoden. har läst mig till att man kan bli deppig och nedstämd av den, men känner att det är värt ett försök åtminstone.  

 
 
Kajsa

Kajsa

9 juli 2009 20:25

Hej vännen! Jag har p-ring, vill du veta nåt om den så e det bara å fråga - underbar grej!

Annars har mamma tagit p-spruta från att jag föddes å du vet ju hur hon e, öppen med det mesta, så ring henne å fråga, hon skulle bara bli glad om du frågade : ) Där har du någon med rejäl erfarenhet i a f! Stor kram!!

http://kajsatankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Malin

9 juli 2009 21:24

Hej!
Jag har haft p-ring jag med! och tycker det var perfekt! Har även haft vänner som har jättebra erfarenhet av p-stav! Vet inte om du fick ngn info om det men den sätts in i armen och ska räcka i tre år, behöver man verkligen inte oroa sig för att glömma ;)
Massa kramar!

 
Ingen bild

Ingrid

10 juli 2009 10:41

Tittar in bara för att säga TACK!!! Tusen tack för allt de senaste dagarna.. Jag hade inte klarat de sista dagarna utan det stöd jag fick. Tack syster och familjen.

 
Lindalarven

Lindalarven

10 juli 2009 11:56

även jag har ju p-ring om du minns det, och det är hur smidigt som helst. den är ju rätt dyr (ca 100 kr/månad) men av allt jag provat är den helt klart bäst. den ska tydligen ha minst biverkningar av preventinmedlena med :)

http://hallonlarv.bloggagratis.se

 
Kajsa

Kajsa

10 juli 2009 15:58

Ojsan, inte visste jag att ringen var så vanlig : ) Men, där ser man! Nu sticker jag till varmare (hoppas jag) breddgrader. Vi ses om en vecka! Kramar

http://kajsatankar.wordpress.com

 
vampireslave

vampireslave

10 juli 2009 19:59

tack för engagemang! =) p-ring vet jag väldigt mycket om, men ett telefonsamtal skall nog göras för att få lite mer inside information om sprutan...^^ tack kajsa. p-stav vet jag oxå en hel del om. det min barnmorska påtalade med just staven var att man får ett oregelbundet blödningsmönster, svårt att förutsäga mensen helt enkelt. man kan blöda mycket, man kan blöda lite, och oregelbundet som sagt. kände direkt att det inte var något för mig tyvärr... annars var just det mitt alternativ från början. =)

http://vampireslave.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

11 juli 2009 18:18

Hej syster. Både jag och Margareta hade P-stav. För henne vet jag inte hur det funkade, men tror det var bra, ibörjan iaf. Hos mig var det ett hopp om att få slippa mensen, för min extrema mensverk. Det funkade bra första månaden/månaderna. Jag hade implanon, som var typ helt nytt. Jag fick ingen mens i början, sen kom det... Småblödningar i en vecka, fri en vecka, blödningar i 3-4veckor fri 3-4veckor.. Så höll det på, mens en månad ibland 2 fri lika länge osv osv.. Men barnmorskan (i Trosa) sa att dem ville att jag skulle ha den inne hela perioden för att se hur den påverkade mig eftersom den var så ny.... Sen flyttade ju jag till V-ås, när tiden var slut så tog jag ut den. Hon frågade ifall jag ville ha en ny och jag sa NEJ!! och förklare.. Då sa hon att dem har en provtid på 6 månader, funkar det inte så tar man ut den och provar andra medel. Nu har jag, lixom förut, p-piller. och det funkar bra. Tar dem på kvällarna ungefär vid 22.00 Men det sköna med p-piller är att man kan råka variera tiden ganska bra.. Ibland tar jag den vid 20-tiden och ibland blirdet om man lägger sig senare typ vid 02-tiden.. Funkar bra iaf =)

http://maria1984.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

11 juli 2009 18:24

Ville bara tala om också att humöret och sånt vart regelbundet och inte alls kul. Och jag hade exempelvis aldrig haft en enda finne på ryggen innan Implanon, sen fick jag massa hormonfinnar.. och massa då på ryggen och i ansiktet... =( Och det får jag fortfarande, visst inte lika mycket, men ändå tråkigt... Och "suget" försvann, kanske var det en effekt till varför Miki och jag inte höll.. Men, lika bra det =D

Implanon = Skit! ;)

http://maria1984.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ingrid

11 juli 2009 20:08

Klipp-klipp under lite narkos sen var problet löst... ha ha.. men jag har ju 4 barn så jag är nöjd.

 
AnnelieH

AnnelieH

11 juli 2009 21:03

Du har aldrig funderat på spiral? Eller har jag missat ngt? (skratt)

http://anneliehb.blogspot.com

 
Linda

Linda

11 juli 2009 22:01

Ja men visst man ska kanske tänka på preventilmedel, haha inte haft en tanke på det *smarta jag*. Inte för att jag har börjat ha sex ännu men inom snart framtid hoppas jag:)

Tack för gratulationerna, hon är väldigt söt ja:) Längtar efter att få se fler bilder på alla dina underbara töser, så otroligt vackra alla tre *S*

KRAMAS

http://dismonia.blogspot.com

 
Ingen bild

Bror

12 juli 2009 07:07

Varför ska kvinnan bara tänka på att skydda sig? Det är väll ett delat ansvar! Om man har bestämt sig så är det ett väldigt litet ingrepp för mamnnen att "klippa till" med ett litet ingrepp. Dock så bör man vara klar med vad man vill och inte vill i framtiden. Har man underbara barn o och inte vill ha fler så kan även mannen "strypa/klippa" tillförseln. Klart det bästa alternativet och minsta kroppsliga påverkningar. Sluta peta i er massa preparat och dyligt. Våra kroppar är inte gjorda för en massa "skit" på konstgjord väg. Må gott och lev väll. Var rädda om era kroppar. Kram alla goa i lyan.

 
Ingen bild

Mia

13 juli 2009 21:41

Jag har satt in hormonspiral, gjorde det i mars pga svår pms, min sambo har steriliserat sej gjorde det efter att vår grabb föddes -94. Jag har haft småblödningar sen jag satte in den har väl varit "fri" ca en vecka varje månad. Skitjobbigt!! Men pmsen är helt borta inga nattsvarta veckor varje månad. Det är jätteskönt men jag hoppas att blödningarna ska upphöra helt. Man får överväga för och nackdelar..Annars får jag väl rycka ut den om det inte ger sej. Kram till er alla!

 
Ingen bild

Dolken

13 juli 2009 21:55

Men hallå...???

Vad har hänt med det gamla tulo-mellan-knäna?? =)

 
vampireslave

vampireslave

14 juli 2009 10:12

hahaha! tulo mellan knäna?! den måste jag prova! =D tack alla för stort engagemang!

http://vampireslave.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Maggie

15 juli 2009 03:12

P-spruta.. nja.. jag blev knepig av den. Började grubbla på saker som jag aldrig gör annars. Nedstämd som faen.. grät ofta. Det enda jag tyckte var bra var att jag inte hade nån mens. HEEELT underbart.. tappade massor mer hår och gick upp i vikt.. nae.. jag gillar den inte.. men prova det skadar ju inte.. skönt o slippa tänka på lillpillret..
Kram på Er!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vampireslave - 28 oktober 2009 20:42

jag provar mina vingar. kanske kan jag lära mig flyga. åtminstone förstå hur wordpress funkar. där tänker jag hålla till ett tag. får se vart jag landar. kika in i nätet hos vampireslave! ...

Av vampireslave - 27 oktober 2009 18:48

idag är det lördag. så sant som det är sagt. desperate housewives på tv ikväll. alltså är det lördag. nya nemi ramlade in genom brevlådan idag. dubbellördag. och på lördagar får man äta godis. därför gick vi i samlad trupp till affären för att inhand...

Av vampireslave - 26 oktober 2009 12:34

det här med tid. den är svår att hålla koll på. nuförtiden. åldrar och minuter känns som petitesser. men visst blir kinderna lite skamligt röda när jag vid frukosten insåg att vilda och yla blivit fem månader gamla. FÖR TVÅ DAGAR SEN.   för mycke...

arg

Av vampireslave - 25 oktober 2009 10:32

anledningen till att jag bytte till BLOGGAGRATIS bloggportal var för att slippa all satans reklam. trött på detta hos blogg.se tyckte jag att bloggagratis var ett perfekt alternativ. för ett tag sedan bytte portalen namn till bloggplatsen, och vad se...

Av vampireslave - 24 oktober 2009 19:03

tvillingbetraktelse. ibland händer det att fel barn stoppas i fel säng. småkrypen är inte alls lika. och otroligt lika. på samma gång. dialogen som utspelade sig är ju inte klok egentligen. jag skyller helt och fullt på den utarmande tröttheten:   ...

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards