Alla inlägg under april 2009

Av vampireslave - 15 april 2009 18:52

bloggtorkan håller i sig. jag kör en snabbrapport för den som undrar vad vi pysslar med om dagarna.


krypet har fullt upp med att krypa och resa sig och försöka ta sig fram på fötterna själv. hon vill absolut inte sova på förmiddag och eftermiddag längre. vi försöker lägga om sömnen till att endast omfatta en gång på dagen. det går sådär. ibland perfekt, ibland åt skogen. vi kämpar på och hoppas att det efter några veckor ska fungera så alla parter blir nöjda, haha. en klockren effekt av hennes dagliga bravader på äventyr är knock-out sömn om natten. hon har aldrig sovit så bra som hon gör nu! peppar peppar och allt sånt där... 


var hos barnmorskan idag. mätte mage och kan inte ens jämföra mig med någonting på kurvan längre. ligger långt utanför. småkrypen har växt rejält de sista två veckorna så strecket har fått ett skutt.börjar bli omöjligt att ligga ned. efter att ha legat på britsen hos barnmorskan och fått blixtrande huvudvärk av påföljande smärta ringde jag och avbokade akupunkturen. kunde absolut inte tänka mig att ligga ned för endast en halvtimmes nålstick. från och med nu måste allt vägas för och emot. är ansträngningen för att komma någonstans värd det jag får i slutändan? tråkigt men sant. 


har ringt förlossningen här i stan och närmaste universitetssjukhus. tagit reda på hur det fungerar vid prematur tvillingfödsel (och därmed en eventuellt lång vårdtid) kombinerat med små storasyskon. känner mig lättad efter samtalen och börjar försiktigt tro att allt kommer ordna sig utan depressionskatastrofer.


är inne i graviditetsvecka 31. för tillfället lite luddig i huvudet av overklighetskänsla. under förra graviditeten sprang veckorna förbi och jag hajade aldrig riktigt vad det var som var på väg att hända. plopp! plötsligt hade vi ett litet kryp här hemma. den här gången är det annorlunda. allting börjar kännas fasansfullt. fasansfullt roligt och fasansfullt läskigt.


är mycket spring i huset för tillfället. många vänner som kommer och går. roligt och härligt. just denna stund i livet behöver vi kärleken omkring oss lite extra. 


när freja satt och åt lunch idag frågade sambon "var är mamma?"  och utan minsta sekunds tvekan pekade hon rätt upp i taket och svarade "där!"  att jag satt precis bredvid spelade tydligen ingen som helst roll.

Av vampireslave - 11 april 2009 19:42

glad påsk! har lite bloggtorka för tillfället. måste bara dela med mig av ett sms som kära svärmor förgyllde min gårdagkväll med:


"hej! när åker du? själv drar jag vid fyratiden. det mesta är klart badat katten i neon, satt lysdioder i hucklet, fixar just nu hjul-lagren på kvasten, blir raketbränsle i år. om vi ändå inte syns önskar jag dig och de dina en riktigt glad påsk!" 


jag garvade i tusen bitar. 

Av vampireslave - 10 april 2009 21:26

sambon har nu fått ett preliminärt godkännande av efternamnsbytet. tack vare de skriftliga godkännanden som skickats in av två privatpersoner och ett företag med liknande namn. det värmer i själen när människor ställer upp för varandra. nu skall ärendet kungöras i ett antal veckor. i mitten av maj får vi ett definitivt besked. wihii!

Av vampireslave - 8 april 2009 19:14

ultraljud idag. gick fint. de ligger kvar som de ska och ökar i vikt. väger ungefär 1,5 kg var. sammandragningarna är inte att leka med. har fått tillsägelse på skarpen att ta det lugnt och vila så mycket som möjligt.


gick på vattengympa för första gången i måndags. tyckte det var toppen när jag väntade freja. nu var det mer av en skräckupplevelse. vågade inte göra någonting. kunde inte fullfölja rörelserna. sammandragningar och kramper. barnmorskan rekommenderade mig att absolut inte fortsätta. trist. 


idag har krypet jagat dammsugare. jag förstår nu varför "alla" små barn får egna städset när de fyller år. dammsugaren är ju tydligen världens häftigaste grej. förutom det har hon övat på att krypa upp och ned för en hög tröskel. trodde hakan skulle få sig en rejäl smäll men hon hade sina knep. 


och pottan. bajsupplevelserna fortsätter. hon kröp runt i hallen. jag misstänkte att hon hade bajsat, alternativt att det var på gång. tog fram pottan och lockade henne in till badrummet. nästan framme lade hon sig rätt över tröskeln och sket. blöja på förstås. men jag undrar om det hade med pottan att göra? spännande värre. vetenskapens värld släng dig i väggen. 


träffade nathalie på stan oxå. trevligt. blev lite teshopping och utemat. kom hem med calypso och stormvarning. undrar hur de smakar. ska prova den förstnämnda så fort krypet somnat ordentligt. 

Av vampireslave - 7 april 2009 22:28

krypet har erövrat pottan. idag har hon bajsat i den. till det kan jag tillägga att man som förälder känner väldigt konstiga saker. aldrig förr har jag väl varit stolt över en skitkorv!


idag reste hon sig för första gången mot en stol. nu börjar möbelklättringen på allvar. det går undan i svängarna så jag ägnade en timme efter frukost åt att peta in pluggar i eluttagen. 


dagen har för övrigt varit bra. fick hjälp av en vän att storhandla. vännen stannade på fika och pratade bort ett par eftermiddagstimmar i soffan. på kvällskvisten kom ytterligare två vänner och hälsade på. dagen har sagt svisch och plötsligt är det kväll. trött som få. 


pottbajset är nyhetsetta idag. på god andra plats kommer tvillingvecka 30. start idag. är för övrigt sista veckan jag ens har uppskriven i almanackan. trodde aldrig att jag skulle komma så här långt. nu har dock modet och hoppet växt till sig en aning. ett litet kanske infinner sig emellanåt...

Av vampireslave - 6 april 2009 19:10

grattis krypet tio månader idag!


igår var en killkompis på besök. krypet diggade. av någon outgrundlig anledning är killar plötsligt väldigt populära. han fick mycket uppmärksamhet. när han försökte gå på toa kröp hon genast efter för att kolla om han skulle smita. han lärde henne att rycka på axlarna, något hon sedan gjorde resten av kvällen med stolthet.


tiomånadersdagen frukostfirades med att krypet lärde sig klappa händerna. först ryckte hon på axlarna. sen slog hon ihop händerna och tänkte AHA! är det SÅ man gör!? det såg i alla fall ut som hon tänkte det. sen fortsatte hon klappa händerna resten av dagen.


vid lunchvilan ställde hon sig upp i spjälsängen själv för första gången. och framåt middagen lärde hon sig dricka ur pipmuggen själv. imponerade föräldrar. vilken dag! 

sol

Av vampireslave - 4 april 2009 21:47

härliga väder. men jobbig dag. somnade vid tolv i natt och vaknade tre. jävla rygg. mitt humör har inte varit på topp. men något som hjälper upp humöret är lilla kryp. när hon själv är på gott humör. en riktig solstråle.


ikväll var vi ute och provade lekparken utanför huset. freja gungade för första gången. hon tyckte det var supermysigt! jag stannade gungan vid några tillfällen för att fixa till en arm eller brillorna som hamnat på sned, och jävlar vad förbannad hon blev. skjut på istället!


när jag stått och gungat henne ett tag tyckte sambon att hon satt lite väl stilla. efter en försiktig titt bakom solglasögonen kunde vi konstatera att hon somnat(!) 


 

ny vårjacka och första paret solglasögon!


 

första turen i gungan. här kan man alltså sova skönt... 

Av vampireslave - 3 april 2009 23:20

fick ett brev idag. ny månadslön från och med första april. trevligt. skönt att inte vara bortglömd på jobbet. även om jag inte varit där på snart ett år. men trist att vara såpass borträknad att information om pågående löneförhandling tycks vara överflödig.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards