Alla inlägg under mars 2009

Av vampireslave - 11 mars 2009 19:01

nålar är min grej. tror de flesta som ser mina armar. så har det inte alltid varit. när jag pluggade till undersköterska hade jag enorm nålfobi. tatuerad redan då, men dessa nålar är ju annorlunda. för att övervinna skräcken jag hade började jag ge blod. det var den värsta, längsta och grövsta nål jag kunde tänka mig. fy fan. men blod gav jag, och därmed segrade något jävlaranamma inom mig och resterande blodprov på vårdcentralen blev en barnlek.


idag var det dags för akupunktur. i ryggen. i armen. i foten. igelkottwannabe. provade första gången i måndags. kände redan efter provturen att detta var min grej. det funkar! så spännande. bombarderar min utbildade sjukgymnast med frågor om denna österländska och tusenåriga smärtkonst. 


för övrigt har vi varit på babysång. krypet fick dregla lite på agnes. och postat iväg breven med blanketter. jag är onödigt sötsugen nu och ska nog käka upp sista glassen som några vänliga själar kom och lämnade i vår frys för några dagar sedan... 

Av vampireslave - 10 mars 2009 22:23

bilderna kom idag. otroligt snabbt. bra kvalitet. jättefina kort klart värda sina nitton spänn. hundra procent nöjd. ska bara ladda batteriet till kameran så jag kan ta lite fler.


för många är måndag starten på ny vecka. för mig är det tisdag. idag lämnade jag vecka 25 bakom mig och klev in i vecka 26. känns kanon. läste en artikel om prematur födsel. att titta ut för tidigt. efter vecka 26 överlever 9 av 10 barn. det måste ses som en god prognos. läste oxå att 1 dag i magen betyder 3 dagar färre på neo. ungefär. ett skönt mantra att ha i skallen vid sänggåendet på kvällen faktiskt. som att segra lite varje dag. 


jag och varulvsprinsen håller på att byta efternamn. den som känner till vårt namnförslag får gärna vara lite hemlig här på bloggen ett tag till. vi skickade in alla papper till patent- och registreringsverket. fick avslag. sambon bröt nästan ihop. sen slog han näven i bordet. det finns två privatpersoner i sverige som har ett liknande efternamn, och ett företag som har exakt detta namn. vi kände bara till en privatperson med liknande namn. 


för att vårt namnförslag skall kunna godkännas måste vi ha skriftliga godkännanden från samtliga berörda parter. efter att sambon fått ny kraft smurfade han in på eniro och lät telefonen gå varm. vi fick muntligt godkännande från alla! idag har vi därför skrivit ut blanketter och gjort i ordning brev som skall skickas iväg för påskrift. sen skicka en ny bunt till patent- och registreringsverket för ny granskning. spännande! håll tummarna för att namnet går igenom! 

Av vampireslave - 7 mars 2009 10:39

aargh. framkallar inte digitalbilder så ofta. nu var det dock läge eftersom krypets bok behöver uppdateras. smurfade in på mypix där jag hushållit de senaste gångerna. höll på att bli komplett galen och rista fula ord i dataskärmen med en trubbig gaffel. mitt tålamod kunde vara bättre.


följden av idiotin på hemsidan gjorde att jag sökte mig vidare. fastnade hos fuji med erbjudande om hundra bilders framkallning gratis. inte för att jag skulle skicka efter så många, men funkar det fint denna gång återvänder jag med säkerhet. sidan var lättöverskådlig och jag hittade allt jag behövde direkt. så det ska funka. 


nån som annars har bra framkallningstips på nätet? 

Av vampireslave - 6 mars 2009 19:44

grattis krypet nio månader idag!


 

Av vampireslave - 6 mars 2009 19:37

vi har beställt undervattensfotografier på krypet. och oss. helt galet. kommer få två framkallade fotografier och en cd-skiva med diverse kort för överkomligt pris.


när jag frågade fotografen om inte hela familjen kunde få vara med på bild tyckte han det var en jättebra idé. ned med er bara! jag menade förstås ovanför vattenytan! men han var där för undervattensbilder och så blev det. haha! helt galet! 

Av vampireslave - 6 mars 2009 19:22

tack för fina kommentarer i föregående inlägg! blir så glad. eftersom datatiden är lite begränsad hinner jag för tillfället inte in till alla bloggar och skriva personligt. jag går den tråkiga vägen och gör såhär: tack tack tack!


jag är faktiskt stolt över magen. hur knasigt det nu kan låta. jag kände aldrig så för frejamagen. jag var stolt över det som fanns inuti, inte för själva magen. denna gången är jag minst lika stolt över förpackningen. den är ju så jädra vacker! 


var på badhuset idag med sambo och kryp. i omklädningsrummet stod jag och vände och vred på mig framför alla stora speglar. försökte se vad det egentligen är som jag tycker om. jag tror det är att den ser så... fin ut. på något sätt. än så länge inte för tung för att hänga, den står liksom ut istället. än så länge inga bristningar och missklädsamma streck överallt. huden ser frisk ut. aja, haha, märklig är känslan i alla fall! 


på förfrågan kommer här en jämförelse mellan nuvarande mage och sista bilden på frejamagen. håll till godo: 


tvillingmage vecka 25


frejamage vecka 34


krypet föddes i vecka 35+1, så här är det lite mindre än en vecka kvar. var hos barnmorskan idag oxå. enligt mätningar och kurvan för hur mycket magen växer är min mage just nu lika stor som en medelmage i vecka 34. verkar som om bilderna visar detsamma. 



Av vampireslave - 5 mars 2009 19:57

vecka 25. på ett sätt är det ganska solklart att förlossningen kan sätta igång när som helst nu. det börjar bli rejält ont om plats!


 

frejamage vecka 25


 

tvillingmage vecka 25

Av vampireslave - 5 mars 2009 19:44

jag har fått tillbaka min sänglampa. och serietidningar under kudden. och mysigt insomnande med bok på näsan. och sova med öppet fönster! jihoo.


krypets nätter har funkat kanon. snacka om att göra höna av en fjäder. jag alltså. hon vaknar fortfarande tio gånger under natten. åtminstone är det inte femton. eftersom jag själv vaknar av en viss herre som snarkar med liv och lust misstänker jag att hon oxå gjorde det. dessutom lär hon sig på ett bättre sätt att somna om själv nu, när det inte genast börjar röra sig i en säng bredvid. 


hon brukar vakna klockan sju på morgonen. första morgonen i egen säng vaknade hon halv sju. andra morgonen klockan sex. jag gillade inte utvecklingen... men tredje morgonen vaknade hon sju igen, och imorse somnade hon dessutom om och började hojta halv åtta. wiii! 


igår hämtade sambon hem tvillingvagnen vi beställt. ska surfa runt efter lite second hand-delar till den på blocket bara. förlossningsväskan är påbörjad. ska fortsätta pricka av listan ikväll. annars börjar det bli dags för te. 



Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards