Alla inlägg under mars 2009

Av vampireslave - 25 mars 2009 19:42

efter babysången idag bestämde sig krypet för att börja krypa! hon har försökt så länge. tappra och ihärdiga försök. krypställning och tjugo minuters gungande fram och tillbaka. några steg med händerna, sen platt på mage. upp igen. några steg med knäna, sen ned. hittills har hon inte lyckats synkronisera armar och ben.


förrän idag. sakta men säkert kröp hon runt bland de andra barnen. målmedvetet och med tungan viftande. självklart var kompisen agnes ett lockande mål. när freja kommit fram överöste hon agnes som vanligt med kannibalpussar och brutalkramar. heja krypet!


det var kvällens snabba uppdatering. väntar på en te-kompis. 

Av vampireslave - 24 mars 2009 20:19

antingen har besöksräknaren fått fnatt. eller så trillar det in nya läsare lite nu och då. självklart hoppas jag på det senare. och självklart hoppas jag att rymdsurfaren finner något intressant att läsa om!


är du ny bland mina kråkfötter? ge dig gärna tillkänna! endast för att stilla min egen nyfikenhet. men den anonyma besökaren har oxå sin charm. välkomna! 

Av vampireslave - 24 mars 2009 19:05

vecka 28. tiden går. kroppen växer och brakar ihop på samma gång. tänker inte gnälla alltför mycket och gå in på fler detaljer än hittills. i sammanhanget är det dock småsaker. jag har gärna ont så länge småkrypen stannar kvar. vecka 28 känns bra. vet inte varför, men jämna veckor känns mer på något sätt.


idag har jag och kryp varit på bvc och fått tandinformation. krypet har bestämt sig för att bli världsmästarinna i vinkning. tydligen. hon vinkar så ivrigt och enträget. slutar inte förrän målet vinkar tillbaka. tanten från folktandvården hade därför en mycket entusiastisk åhörare i sin publik. som vinkade och vinkade och vinkade. konstant. 


alldeles nyss plockade jag ut nybakat bröd från ugnen. ska ta tag i en hög med stryktvätt och sedan belöna mig själv med ostmacka och te. smarrismarr!

Av vampireslave - 23 mars 2009 19:09

vilken dag. var ska jag börja? det kliar i fingertopparna. allt måste ut ut ut. det började imorse. jag stressad och på väg till kuratorn. usch nej jag vill inte längre! sambon magsjuk IGEN. familjen har precis tillfrisknat, då åker han på ytterligare skit. hoppas verkligen att det inte smittar. en sjukvecka till och jag blir knäpp.


tanken jag har på väg ut genom dörren är att nu är det för mycket för att det ska kännas bra att träffa en kurator. typ titta inte på mig. jag imploderar. hela känslolivet är utom kontroll och själv vet jag inte var jag står. hade inte alls lust att träffa en främmande människa och försöka ventilera... 


samtalet gick jättebra. blev inte alls som jag föreställt mig. hon var inte alls som jag föreställt mig. trots olika grundläggande syn på mycket blev det en givande timme. fick med mig några ordentliga meningar på vägen som stöttat mig idag. och imorgon med hoppas jag. 


hem och mata kryp. packa ned kryp i vagn. åka till biblioteket på spädbarnsläsning. freja tyckte nog det var på tiden. som hon tittade och pillade och busade med alla! hon har längtat efter människor. och jag med. tyckte synd om sambon som fick stanna hemma på muggen. 


med kuratorns besök färskt i minnet och tankar myllrandes om kommande familjesituation, vem tror ni jag träffar på läsningen? en underbar människa som är där för första gången, med sina söner, sju månader gamla, som är tvillingar! 


nu har jag ytterligare en post i mobilens telefonbok. vi ska ses på måndag. shit vad spännande saker och ting blir ibland! 

Av vampireslave - 21 mars 2009 21:25

hur tillbringar man bäst en lördagkväll. med dunken på fest hade jag sagt för några år sedan. med mina bästa vänner och tacomiddag hade jag sagt igår. just ikväll säger jag dock under täcket. med liza marklunds nobels testamente och några katter i närheten. läslusten är tillbaka för denna gången. fånga! fånga!

Av vampireslave - 21 mars 2009 21:18

jag lyssnar på goth och metal. och hårdrock och visor. och klassiskt och trubadur. och thomas di leva. denna lilla rymdblomma fascinerar mig oerhört. jag vill inte vara som honom. jag vill inte vara vän med honom. inte ovän heller för den delen. men det känns bra att han finns där ute. nånstans i världen som ett livs levande mysterium.


såg honom på dumburken ikväll. kom på mig själv med att sitta och fundera över hur det ser ut hemma hos honom. jag har massor av bilder i skallen. fördomsfullt och vackert. 


hans musik är inte speciellt bra. faktiskt. men nu och då i livet lyssnar jag på någon av hans skivor väldigt mycket, eller en enstaka låt. eller en ensam strof. någonting även här fascinerar mig. oerhört. det kan vara texterna, min framfilosoferade mening med hans låtar, eller ingenting alls. 


jag tycker i alla fall att rymdblommorna behövs. 

Av vampireslave - 20 mars 2009 20:50

när mörkret smyger sig på och dagens (o)fullbordanden begrundas. när hettan omsluter kroppen och tvingar undan syret. när smärtan bränner och jagar undan lusten. då förvandlas jag. till en liten vit kanin i underlandet. springandes, letandes, förvirrandes.


på måndag ska jag träffa en kurator. har burit så många olika tankar på sista tiden. pratar med min sambo som både förstår och inte förstår. ibland blir han frustrerad. varför känner du sådär?! min verklighet så långt ifrån hans. och ändå så nära. 

Av vampireslave - 20 mars 2009 20:20

nu är det bara sambon kvar. krypets virus-symptom är nästan borta. kvar finns en enorm trötthet och lite gnäll. känner mig själv likadan. sambon är väl den som är sjuk fortfarande. lallar runt och säger konstiga saker. blir väl så med morfinmedicin och sömnbrist.


känner att det är dags snart. kan inte sätta fingret på det. nånting är det. snart. både sambon och jag har sagt april. inte en chans att vi når mitten av juni som det står på pappret. april har vi sagt sen innan vintern. och april är det ju snart. kanske blir det vårkryp istället för sommarkryp. 


igår fick jag förnimmelsen av en längtan-känsla. jag hann aldrig längta innan krypet kom. visserligen bara fem veckor för tidigt, men jag fattade liksom aldrig att det skulle komma ut en bebis till slut. jag hann aldrig börja längta efter det. det var så mycket annat att tänka på. 


igår svischade en sån där längtan-känsla förbi mitt hjärta. hur skönt skulle det inte vara att komma så långt att man längtar? att sitta med sin onda kropp i soffan på kvällen och klappa magen och fråga om de inte kan komma ut snart? skulle aldrig våga göra det nu. stanna kvar där inne! får panik vid tanken. 


och i april kommer jag inte längta. inte första halvan av maj heller. men tänk om tänk om vi når slutet av den månaden. och kan börja längta. det vore perfekt. blir både pirrig, vördnadsfull och förbannad när jag tänker på framtiden jag inte vet något om. tur att jag just inte vet något! 

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards