Alla inlägg under januari 2009

Av vampireslave - 23 januari 2009 10:05

idag har krypet namnsdag! å hennes vägnar tackar jag för de grattisönskningar som trillat in på ett eller annat sätt än så länge!


idag ska jag till sjukgymnasten. jag föreställer mig att jag stövlar in där och domderar om kryckor och rullstol, fogbälte och gärna en hästen-säng. ett annat alternativ är att jag sitter där och stirrar ned i golvet och tyst piper fram joooo, visst är det lite besvärligt... 


nu ÄR jag verkligen gravid. i ordets totala bemärkelse. stackars sambon som får stå ut med den ena hormondrabbningen efter den andra. liksom förra gången hörde jag kvinnor berätta hur otroligt tillfreds med livet de blev som gravida. de nöjde sig med ingenting. låg och pillade navel och var fullkomligt lyckliga. liksom förra gången upplever jag att detta inte alls stämmer in på mig. jag är mer en dr.jekyll och mr.hyde i något rundare förpackning.  

Av vampireslave - 22 januari 2009 16:15

jag har fått en award! tack nini.

 

"Awarden behöver inte delas ut till ett visst antal bloggar och det behöver inte följa med någon motivering. Man gör som man känner för helt enkelt. För det är det som är bloggandets kärna!"

Av vampireslave - 22 januari 2009 11:15

såg lite på mirakel före födseln igår. sista halvtimmen av en dokumentär om tvillingar, trillingar och fyrlingar. jag fastnade så mycket för en mening i denna dokumentär. de pratade om enäggstvillingar som växer med samma villkor som småkrypen i min mage, dvs. med en enda moderkaka.


"enäggstvillingar är som träd som växer från samma rötter." 

Av vampireslave - 21 januari 2009 19:23

lite datortid innan jag kryper ned i soffan och fördjupar mig i nästa delkurs i häxkonst och magi. evokation av kvintessensen. spännande. har börjat lite smått att läsa inledningen. en sak att ta fasta på i denna delkurs är att ställa frågor. huvudsaken är inte att få fram svar, huvudsaken är att ställa frågor. det är där det börjar.


passande nog kunde jag ställa mig själv en viktig fråga hos barnmorskan igår. ännu har jag inte nått fram till ett svar. gick nämligen på toa innan besöket, och på insidan av dörren satt en lapp med den ungefärliga rubriken vi behöver fler donatorer. 


hjärnan började automatiskt spinna iväg. jag är positiv till organdonation. har alltid varit det. anmälde mig i ett register för donation så att uppgifterna skall finnas. har inte heller några problem med att donera organ till forskningsändamål. sen läste jag lappen noggrannare.


vi behöver ägg- och spermiedonatorer. hm. jaså. plötsligt satt jag där på toalettkanten och visste inte riktigt vad jag skulle tycka. känna. eller tänka. äggdonator. mina ägg. mina halvbarn. nånstans här blev det riktigt svårt.


spontant ville jag säga nej. och genast därefter frågade jag mig varför? nånstans här befinner jag mig nu. grubblandes. skit samma om jag aldrig donerar ägg, eller nånsin vandrar till vägskälet där jag tvingar mig själv till ett ställningstagande. det viktiga för mig är att fundera. var är jag i frågan, och varför?


tog upp detta med sambon. för hans del var det inte så komplicerat. hans spontana reaktion blev jamen, tänk på de som inte KAN få barn då?  javisst. tänk på dem. men ändå... det är svårt!


hur tänker du? 

Av vampireslave - 20 januari 2009 17:58

tv-fria kvällar är dunderhärligt. jag har hunnit läsa ut en bok och påbörjat en ljudbok. gosat med katter och druckit en väldans massa te. ikväll skall dock sambon och jag samsas om tekannan och shear genius innan han drar iväg på nattjobb.


tänker på förra graviditeten när jag inte kunde dricka te. vilken sorg det var! mådde illa så fort jag såg en stackars tepåse. hittills har det varit totalomvänt. en kanna räcker inte vid frukostbordet. måste ha meeer


apropå gravid var vi hos barnmorskan idag. hon mätte mage och lyssnade på två pigga hjärtan. allt är som det ska, men det visste jag redan. det är en stark bonuskänsla med att gå på ultraljud hela tiden, att veta. 


snart ska krypet och jag ned i badkaret. efter det hoppas jag att hon sover mycket bättre än hon gjorde inatt. konstiga små saker, de här som kallas bebisar. man tror man precis förstått sig på dem, så ändrar sig något. det gör livet spännande i alla fall, haha. 

Av vampireslave - 17 januari 2009 11:24

jag har fått en award! utmärkelsen kommer från linda. tusen tack! 


"detta är "kriterierna" för denna award! dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. syftet är att sprida vänskap. vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till fyra andra bloggare."


ojojoj. HUR väljer man ut fyra, och endast fyra, andra bloggare? svårt! men dessa fyra känner jag för att uppmärksamma just nu:


susanna - stretar och kämpar i hård miljö för att uppfylla sin hästgårdsdröm 

annelie - kloka vardagsbetraktelser med en enorm kärlek till familj och livet

hallonlarv - kämpar med tuff behandling och står alltid på kattens sida

anna - mammablogg till vardags och fest med en rosaskimrande prinsessa 


Av vampireslave - 16 januari 2009 12:37

har haft insomningsproblem länge. när jag var sjuk käkade jag medicin för detta. inget jag personligen rekommenderar, men när det handlar om att leva eller inte känns det som ett överkomligt alternativ.


hur som helst. de senaste månaderna har det blivit värre. så fort huvet nuddar kudden börjar tankarna. krypet, tvillingar, dagis, föräldradagar, vagnar, sjukhus, jobbet... det tar aldrig slut. känns förjävligt att själv ligga vaken medan krypet snusar gott och inte ger ett ljud ifrån sig på flera timmar. hon sover som bäst första delen av natten. tankarna blir självklart måste somna, måste somna, måste somna... 


nu är det slut med det. operation arg vampireslave. för tillfället provar jag tv-fria kvällar. och datorfritt. därav ännu mer frånvaro på bloggen. inget flimmer ska få trissa igång de stackars utpumpade hjärnceller som finns kvar. istället försöker jag vila, mysa med katterna, läsa (just nu konsten att undvika nirvana - claes malmberg och johan ohlson) lösa sudoku och dricka te. när krypet sover på dagen måste jag oxå vila, annars tar foglossningen död på mig, men jag försöker akta mig från att somna.


efter ett par dagars experimenterande kan jag härmed konstatera att insomnandet än så länge inte blivit märkbart bättre, men jag är åtminstone ordentligt mycket tröttare när jag går och lägger mig. åt rätt håll minsann! 

Av vampireslave - 14 januari 2009 15:43

var ju på ultraljud i tisdags. tittade på småkrypen. de ligger så knasigt. inte bredvid varandra i magen, utan "ovanpå." en ligger utåt och en innanför. var därför riktigt svårt för barnmorskan att se det bakomliggande fostret, eftersom bilderna blev skuggade av det första.


hon kunde i alla fall konstatera att det fortfarande ser ut som tjejer. att de växer bra. att förlossningsdatumet stämmer och att hinnan och säckar och allt annat grejs där inne ser bra ut. 


jag trodde vi skulle på täta kontroller fram till mitten av graviditeten. är i vecka 18 nu. alltså borde det trappas av snart. men icke. har gjort tre stycken hittills. fick tid för fem till, och då är vi bara inne i mars. plus att nästa ultraljud är en halvtimme, resten kommer ta ungefär en timme.


är lite utmattande att tänka på det faktiskt. självklart vill man se att de mår bra och att allt är som det ska. men vilket pyssel med sambons arbetstider, barnvakt till freja, och framförallt all denna tid! bara för att det råkar vara två... det är ju så mycket annat att fixa ändå.


och samtidigt lite roligt att jämföra. vi har två ultraljudsbilder på freja. hittills har vi sexton stycken på tvillingarna. och fler blir det.  

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards