Alla inlägg under december 2008

Av vampireslave - 12 december 2008 14:37

vill tacka för fina och uppmuntrande kommentarer. alltid kul att kolla bloggen och läsa några nya rader. det gör mig glad! och sugen på att skriva lite till.

Av vampireslave - 12 december 2008 14:31

sitter och väntar på vincent och nathalie. vi skulle egentligen bakat pepparkakor. tyvärr blev det ändrade planer. typiskt att det ska finnas spår av ägg i pepparkaksdeg... hrmpf. får se vad annat vi hittar på.


ska bli kul med besök. sambon hoppar på kvällsskift för första gången på nya jobbet idag. kommer hem långt efter att jag och krypet somnat. sen kväll hela helgen. natt måndag och tisdag och sen ledig fem dagar.


jag gillar hans schema mer och mer. jobb sju dagar i sträck, sen ledig fem. under de sju jobbdagarna blandas morgonskift med kväll och natt. alltså blir det aldrig tråkigt eller trist för min del, eftersom han är hemma på lite olika tider jämt. vilket oxå gör att han inte missar nånting med freja hela tiden, typ alla läggningar eller alla frukostar. känns bra. 


redan lite klurigt att planera saker. men det är nog bara såhär i början. såfort jag lärt mig läsa hans (überkrångliga) schema är det nog inga problem.


nåväl. idol-final ensam ikväll. det får gå det med. nästa vecka blir han ju ledig över hela helgen, wii! och ensam förresten, har ju fyra katter som anfaller mig så fort krypet somnat! 

Av vampireslave - 11 december 2008 18:34

gick bra idag. läkaren tyckte jag hade en fin tjej. men det säger hon väl till alla mammor kan jag tänka mig. krypet kan allt hon ska kunna just nu. wii!

Av vampireslave - 10 december 2008 17:46

dagen har varit bra. krypet och jag traskade hem till ett dukat fikabord. inte illa. och väldigt skönt att få känna sig bortskämd en stund. vännen vi var hemma hos har dessutom långt blont hår, och krypet äääälskar blonda människor. hon skrattade och log, slet och tafsade i hennes huvud. såg riktigt kul ut.


efter några väl spenderade timmar gick vi hemåt igen. för att upptäcka att hissen var paj. jippie. slet argt upp mobilen och ringde felanmälan. jaaa, men teknikern har fyra timmars inställningstid... försökte kvinnan i luren. jag ilsknade till lite. VA!?! jag står här med en barnvagn och ska upp till sjunde våningen, NU! och två tekniker dök upp på tio minuter. 


schyssta snubbar som sa att om hissen inte gick att åtgärda ganska snart skulle de bära upp vagnen åt mig. medan de sprang runt och pillade på en massa grejer och pratade i telefon gick jag runt med krypet i trapphuset. hon var ganska ledsen men tyckte samtidigt det var spännande med folk som sprang hit och dit. 


efter någon halvtimme hostade hissen igång. tydligen ett överbelastningsskydd som slagit till då hissen varit för tungt lastad. jag bad den ena killen åka med mig upp. litade inte riktigt på teknikens under i detta läge. det gjorde han så gärna. får börja vänja mig vid att det inte längre är jag som charmar killarna. det är ju krypet, haha! 

Av vampireslave - 9 december 2008 17:34

ohlala. vet inte riktigt vad jag ska säga. vet inte riktigt var jag ska börja. det känns lite svårt att fatta. fortfarande. kanske ännu mer just nu, när jag faktiskt sett det med egna ögon.


två sprattlande varelser på åtta centimeter vardera. hushåller sig i en och samma fostersäck. en liten vägg skiljer dem åt. enäggstvillingar. ohmyfuckinggod vi ska ha tvillingar! 


allting är bra. just nu. så kommer jag leva i denna graviditet. för stunden. i ögonblicket. absolut just nu. och just nu är allt perfekt. de har normal mängd fostervatten, rör sig normalt mycket och hjärtan som slår normalt. finfint. 


största risken med enäggstvillingar när de ligger på detta sätt (tvillingar kan ligga på olika sätt men jag orkar inte skriva ned allt, googla för att stilla nyfikenheten) är tvillingtransfusion. de delar på en moderkaka (tvillingar har antingen en eller varsin) och då kan ena barnet få för mycket blod och växa jättesnabbt medan den andra tvillingen inte får så mycket blod.


det största barnets hjärta klarar inte av den ökade blodmängden, så för att kompensera vätskan försöker barnet kissa så mycket som möjligt. följden blir att fostervattenmängden ökar hos den tvillingen. (de ligger ju skilda åt med en hinna) trycket i vattnet blir då olika på de båda sidorna om hinnan. tvillingen som är i fara i detta läge är den som drabbas av den ökade mängden vätska. eftersom de delar moderkaka är en annan risk att den ena tvillingen norpar åt sig mer näring, så en blir större och en mindre, alternativt inte växer alls. 


så har i alla fall jag förstått det hela. mycket intressant att lära sig om detta. det verkar vara en djungelvetenskap där allt beror på "om" och "när" och möjligen "kanske."pirripirr alltså! jag väljer att vara högst medveten om de risker som finns, men samtidigt försöka leva i nuet. och just nu är det bra. 

Av vampireslave - 8 december 2008 19:44

imorgon infaller dagen D. dagen vi väntat på och längtat efter. plötsligt vill jag inte att den ska komma. den får gärna vänta en stund till. i alla fall några ögonblick. så jag hinner hämta andan. tänka bara liiite till. undra bara liiite till.


imorgon ska vi göra ultraljud. tvillingkontroll. alltså kontroll av hur många foster som finns där inne. om de mår bra. hur de ligger, var för sig, tillsammans, i olika fostersäckar, hinnor med mera. allt som spelar roll. allt som betyder nåt. allt som kan innebära en risk. 


efter imorgon kan vi börja planera. vilken vagnlösning funkar, för två eller tre? bil eller även i fortsättningen kommunalt? spjälsängar, skötbord, kläder... efter imorgon väntar en djungel av praktiska problem som måste lösas. efter imorgon blir det verkligt. 

Av vampireslave - 7 december 2008 19:24

vi tröttnade rejält på alla telefonförsäljare. det resulterade i att vi för ett tag sedan registrerade vårt telefonnummer hos nix. funkar kanon, kunde inte vara mer nöjd. äntligen lugn och ro när man äter middag! vill jag köpa strumpor åker jag väl ned på stan och införskaffar några, inte väntar jag på att bli uppringd av ett företag som lockar med ett oslagbart erbjudande?!


men. faktum kvarstår. som kund hos olika företag blir man ju oxå uppringd. nix eller inte. för att bli tipsad om bättre tjänster, förmåner, avtal och så vidare. kan oxå göra en rejält trött i mössan. 


är skeptisk till allt som sägs av främmande personer i telefon. för att ens kunna överväga ett alternativ eller inte måste jag veta exakt vad de menar och hur något är tänkt att funka. annars är det nej. oftast ber jag om att bli uppringd ett par dagar senare för att själv kunna kontrollera uppgifter och jämföra abonnemang. 


tjejen som ringde idag orkade visst inte med en envis kund och dennes frågor. för ett tag sedan ringde företaget och, såklart, gav mig ett kanonerbjudande. har lärt mig den hårda vägen att när något låter för bra för att vara sant, då är det oftast det. hur som helst. bad att bli uppringd efter några dagar så jag hann fundera. 


tiden som gick resulterade i fler frågor. dessa ställde jag naturligtvis idag. förstod ändå inte riktigt. fler frågor. hon kunde inte räta ut mina frågetecken, istället kom det klassiska det är ingenting konstigt, bara ett jättebra erbjudande, du förlorar ingenting på det! 


fler frågor. som hon inte kunde svara på. skulle precis ta ett nytt andetag för att argumentera bort det hon sist sagt. upptäckte att jag var ensam kvar på linjen. hon hade lagt på luren. 


antar att jag inte missade något toppenbra erbjudande i alla fall. 

Av vampireslave - 6 december 2008 19:22

nånting har hänt. jag har inte ätit mer än vanligt idag. vad jag kan känna är jag inte särskilt bubblig under naveln och jag verkar inte ha elefantfjärten hugo på tvären heller. men som sagt. nånting har hänt.


idag är min mage stor. jättestor. låg och klämde och kände lite på den i natt när jag som vanligt inte kunde sova. den var hård och ganska spänd. jag minns att jag tänkte att nu växer det nog en hel del där inne. men hallå.


de andra föräldrarna på babysimmet imorgon kommer ju tro att jag gömt en fotboll innanför badbrallorna. eller nåt. nästan lite pinsamt. och roligt. på samma gång. stackars sambon, tänk om det är en fis?  

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards