Alla inlägg under december 2008

Av vampireslave - 23 december 2008 19:18

tack för reflektioner kring namnet mio. mycket intressant! det är inte ett namn vi pratat om att döpa något av barnen till. bara jag som funderar på stort som smått. min lillasyster har ställt frågan vad vi funderar kring för namn. jovisst har vi funderingar... kanske till och med ett beslut. men jag håller på det en stund till.


idag var det dags för ultraljud nummer två. eftersom sambon jobbade kom nathalie som räddade ängel. barnförbjudet i undersökningsrummet. var då göra av kryp? nat löste dock mitt problem. när vi väl kom dit var sköterskorna på strålande humör. både nathalie och freja fick följa med in (det är ju bara ni här!) och inte behövde jag betala något för ultraljudsbilderna (det är ju jul!)


fortfarande tyder allting på enäggstvillingar. de växer bra. normalstora och allt sånt där. dessutom kunde de ana två tjejer(!) det var vad sambon stenhårt trott på hela tiden, och vad jag i mitt stilla sinne hoppats på.


självklart spelar inte kön någon roll. en bagatell i sammanhanget. men för frejas skull tror jag att det spelar stor roll. OM det verkligen är två flickor där inne betyder det att freja kommer få två (förhoppningsvis) kompisar i sina syskon. de kommer kunna leka tillsammans, någorlunda intressera sig för samma saker utan att åldern kommer spela någon roll.


jag tror skillnaden dem emellan skulle vara större om det blir två bröder. åldersskillnaden kommer göra sig påmind i utvecklingen, de kommer antagligen utveckla lite olika intressen och skillnaden mellan att vara tvilling och inte tvilling kommer antagligen bli större. det är i alla fall min tro tills det motbevisats. 


en stunds magi i undersökningsrummet. förra gången höll sambon min hand. denna gång höll freja i den. tänk vad mycket styrka en unge på ett halvår bär på! 


och nu har jag lite mer pirr i magen. fjärilslätt dunbolsterpirrepirr! 

mio

Av vampireslave - 20 december 2008 19:25

mio. vaknade med detta namn i skallen. är det ett tjej- eller killnamn?

Av vampireslave - 20 december 2008 19:19

idag har jag varit trött. känt mig utmattat trött. tur för mig att jag har förstående kryp och sambo. kunde lägga mig och vila lite. mellan vilopauserna har jag kokat knäck, potatis och stekt fisk. yepp.


plastgranen kom upp igår. pyntad med svart glitter och kulor i rött och blått. årets kreation. blev fint tycker jag. tycker nog krypet med. en stor eloge till mina fyra terroristkatter som inte vält den en enda gång. vet inte vad jag ska tro. kanske börjar de bli gamla? 


på eftermiddagen började freja bli misstänkt uttråkad. jag vevade efter skorna och sambon hittade bärselen. blev en mörk och mysig kvällspromenad. krypets ögon var stora när vi tittade på alla ljusslingor och blinkande fenomen i folks fönster. 


nu börjar jag själv bli misstänkt chokladsugen. ett begär jag inte tänker kämpa emot så värst länge till! 

Av vampireslave - 16 december 2008 15:51

samlade ihop den knäck som fanns kvar. snurrade ihop en julig påse med snöre och glitter. tog kryp på armen och plingade på hos grannen på samma våningsplan. god jul från krypet!


gissa om de blev glada. det chilenska paret jag berättat om någon gång förr. de som tappert genomled frejas koliknätter på andra sidan väggen utan att klaga. när vi träffas här och där ligger hon nästan alltid och sover i vagnen. det syns på framför allt kvinnan att hon tycker det är lite tråkigt. hon vill väldigt gärna klämma och känna och gosa! 


jag hade tänkt mig att överlämna knäckpåsen i dörren och sedan gå in till oss. det tänkte inte grannarna. vi spenderade en lång stund hemma hos dem med prat, frejagos och titt på deras akvarier med fiskar och sköldpadda. roligt! mot slutet pratade de redan om när freja är så stor så hon kan komma och plinga på deras dörr själv! 

Av vampireslave - 15 december 2008 17:38

sov inte vidare värst i natt. eller hur jag ska uttrycka mig. men när jag väl sov drömde jag mycket märkligt. har tidigare haft svårt för att minnas mina drömmar, men på senare tid kommer de allt oftare tillbaka under dagen. vet inte riktigt om man sover lätt eller tungt när man drömmer?


i alla fall. först drömde jag att jag hade en osthyvel i näsan. den syntes inte. bara lite skaft som skymtade i hålet. fick på något sätt tag i skaftet och drog sedan ut en hel osthyvel. jag var så imponerad efteråt över att hela den grejen fick plats i en liten näsa. 


sen drömde jag att min ena katt skulle dö. jag hade det på känn i drömmen. när jag hittade honom på golvet var det liksom vara pälsskinnet kvar, men han andades. hemskt. 


vad nu detta betyder tänker jag inte sia om. har aldrig varit bra på drömtydning. något jag dock lärt mig är att inte tolka dem bokstavligt, och tur är väl det! vill varken ha en osthyvel i näsan eller döda katter. usch! 

Av vampireslave - 14 december 2008 15:31

idag har vi babysimmat igen. riktigt kul. vi hade simglasögon på oss och kollade hur bebisarna ser ut när de dyker. om krypet gör roliga miner ovanför vattenytan vet jag inte vad jag ska kalla de under. oslagbara!


fick en rolig kommentar i omklädningsrummet. vad mycket hon har vuxit på bara en vecka!...och du oxå! haha. fick sätta gummisnodd i brallorna idag. nu börjas det igen. 


innan jag och kryp åkte hem och sambon stack till jobb tog vi en lunch på stan. markus fagervall skrålade med gitarr från centrumscenen. kommunen har satt upp en stor isbana i plast som han skulle inviga på skridskor. självklart passade han på att promota nya låtar oxå.


stod en notis i tidningen om denna skridskobana. kunde inte låta bli att le. detta är inte ett initiativ från politikerna, utan från tjänstemännen. klart och tydligt. budskap svårt att feltolka. och knappast förvånad.

Av vampireslave - 13 december 2008 19:37

idag har det doftat pepparkakor och knäck i varenda rum. ett gäng glada tomtenissar invaderade mitt kök denna eftermiddag. julmusik och julmust. kan det bli mysigare än så? krypet och jag var mest glada hejarop i bakgrunden. det trivdes vi bra med.


sen kom bror med en gasolkamin. den ska vi låna till vår inglasade balkong på nyårsafton. längtar redan. inglasat uterum, högst upp på sjunde våningen i ett hus beläget på ett berg, med värmande kamin och nyårsmiddag på elgrillen. snacka om mycket fyrverkerier vi kommer att se. hoppas det blir bra! 

Av vampireslave - 12 december 2008 19:03

krypet är ju konstig. av sig själv har hon sedan några dagar tillbaka helt enkelt tackat nej till att sova tre gånger om dagen. vänligt men bestämt. två ska det vara. en på förmiddagen och en på eftermiddagen. så långt allt väl. men bara en halvtimme per gång?! jösses unge du är bara sex månader. ska man inte sova mer än en timme om dagen då?


hennes nattsömn har ju på grund av detta blivit snäppet bättre. istället för att vakna tio gånger per natt och ligga och babbla en stund, vaknar hon nu tio gånger, får nappen och somnar om. eftersom tvillingcontainern börjar göra sig ordentligt synlig nu (och så småningom blir tung) har sambon och jag bytt plats i sängen. han sover bredvid spjälsängen och vidtar nödvändig åtgärd om nätterna för att freja ska sussa sött. jag kan med andra ord ligga still och ha det bra. även min sömn har förbättrats alltså! 


men skrutten. hon är ju för söt. hon hinner bli ordentligt trött sista timmen innan läggdags, vilket resulterat i bebis-övertrötthet! inte skrik och panik än så länge tack och lov. snarare om du tittar på mig eller blinkar för högt så skrattar jag på mig! ikväll höll hon på att garva i bitar när jag tittade upp från middagsdisken och sa hej!


mja. dessa sömnrutiner gäller en hel dag på hemmaplan. är vi ute nånstans är det en annan femma. i vagnen kan man tydligen sova hur mycket som helst ibland! 

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards