Alla inlägg under oktober 2008

Av vampireslave - 9 oktober 2008 10:12

första timmen varje morgon är freja solstrålen själv. andra vakentimmen börjar hon knorra och gnälla. vill tillbaka till sängen för att sova en stund till. när knorret började denna morgon satt jag och åt frukost. hon vred sig som en liten orm i babysittern.


jag plockade upp henne och satte henne i mitt knä. plötsligt blev hon knäpptyst. satte sig tillrätta. och väntade spänt. jag undrade vad det var som hände. hon fortsatte vänta. och jag fortsatte äta frukost. och läsa tidningen. ahaa. hon tittade när jag vände blad i tidningen. väntade och väntade. krypet trodde att vi skulle läsa saga! 


mysprutt. 

Av vampireslave - 7 oktober 2008 20:36

krypet har mått bra idag. lite ledsen emellanåt. gnällt ibland. men det är väl bebisens privilegium. att få protestera ljudligt när något inte passar. hon hade en sjusovarförmiddag. konstigt med tanke på nattens knockout. var inte vaken många minuter innan tolv.


efter det var vi ute på promenad. hittade en gubbe som stod och krattade ihop STORA lövhögar på en äng. rackarns vad sugen jag blev på att dyka ned i hans hopsamlade verk. så fina högar! men jag vågade inte fråga om jag fick. mespropp.


när vi vaknade (läs: freja...hrm) efter vilan på eftermiddagen sken solen som om det vore sommar. på med michelingubbe-kläder och ut med min lilla teletubbie. satt på en bänk och sjöng ekorrn satt i granen. (läs: moonshield - in flames)


lagom till middag dundrade två snubbar in genom dörren. en sambo och en fredrik. den sistnämnda hade dessutom med sig fikabröd. pluspoäng! nu har jag badat och ska lägga mig i soffan och kolla på desperate housewives. eller somna i reklampausen. 

Av vampireslave - 7 oktober 2008 09:27

är nästan lite utvilad. fortfarande trött, men sådär mosigt trött som man blir när täcket varit extra skönt och kudden extra mjuk. sådär varmt trött i kroppen när det känns att man faktiskt vilat.


krypet däckade kl sju igår kväll. och sov som en stock sju timmar framåt. det hör absolut till ovanligheterna. själv däckade jag klockan nio så jag hann ju faktiskt sova flera timmar. wii! två amningar senare slog hon upp sina blå klockan sju imorse. gosh, tänk om alla nätter var så här. 

Av vampireslave - 6 oktober 2008 19:18

idag sken solen. det gjorde inte litet kryp. har ingen aning om vad som gick på tok i natt. något var dock generalfel. tänder? förkylning? ont i halsen? konstanta mardrömmar? magknip?


hon vaknade och vaknade och vaknade, gång på gång på gång, och skrek. när hon i vanliga fall vaknar på natten så mumlar hon lite, slänger med armarna och försöker vända på sig hit och dit. gnäller och gnyr. som mest att hon skäller ut nappen. inte som i natt då det var kris och panik mest hela tiden. 


vi har varit lite smått trötta idag. kan nämna att jag gjorde ett ryck i tvättstugan förut. kom ned en andra gång till maskinerna för att hänga kläderna på tork. trodde jag. hade ju för fasikens glömt sätta PÅ maskinen! suck. är glad att jag kom ihåg skor innan jag gick ut. 


hoppas krypet skiner lite mer imorgon. det får gärna regna ute. 

Av vampireslave - 6 oktober 2008 13:51

grattis krypet 4 månader idag!

Av vampireslave - 5 oktober 2008 20:54

tidigare idag läste vi om pettson i soffan

Av vampireslave - 5 oktober 2008 20:06

är det inte dags för lövhögar snart. hittade fem blad i klunga häromdagen som jag hoppade i. inte mycket att hurra för. och idag har det bara varit blött ute. vill skutta lövhög!


idag har larven åkt hem. efter att ha skämt ut oss ordentligt på pressbyrån så tårarna sprutade. favvolarven. när vi lämnat av henne vid tåget tog jag och krypet ett bad. ett riktigt långt ett. och varulvsprinsen satt på muggen och lirade gitarr. det var kul med halkmatta i badkaret och ganska mycket vatten. för då kunde man visst stå och stampa på botten utan att halka. tyckte krypet.


innan läggdags satt vi i soffan och läste saga. freja börjar nämligen gilla att sitta i knä! hon hatade det förut. i alla fall hos mig. antingen klättra upp i håret eller ligga still på golvet. punkt. men nu börjar det alltså bli lite mysigt med knä-sittning. då sitter hon helst på snedden, kikar ut på världen och det som händer runt omkring, och när hon blir trött gnuggar hon in näsan mot min mage. sötfis. 


snuttegubbe-mission avklarad förresten. köpte två till igår. de ska bara tvättas en gång så är de klara att användas. slipper vi leta trasdocka överallt sen.


och badbrallor. köpte ett par på rea på babyland. de var som jag tidigare bloggat om alldeles för stora. vi åkte tillbaka till babyland för att kolla om de hade mindre. nope. hon frågade om vår bebis var väldigt liten. alla brukar kunna ha dessa brallor. det hjälpte inte oss särskilt mycket.


drog ned på stan. OCH hittade ett par minisar på lindex. blå-vitrandiga med gul anka på rumpan. perfekt! storlek nyfödd och sitter som en smäck. fattar inte hur de gör med storleken på detta plagg. helt knas. nu kan krypet plaska och bajsa bäst hon vill, om hon vill. och när ankan blir för liten har vi de neonrosa. slår vad om att de till och med lyser i mörker... huu. 

Av vampireslave - 4 oktober 2008 10:25

världens sötaste korv har just vaknat i vagnen. larven försökte sig på lite bebis-prat och napp-pet. krypet tog upp händerna till kinderna och log blygt. sötkorv. ar.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards