Alla inlägg under september 2008

Av vampireslave - 10 september 2008 21:41

krypet fick en fin present idag. en myslampa till sitt blivande rum! nu vill jag hiva ut alla datorer och pärmar och göra i ordning där inne. på allvar. lampan heter mammut och kommer från ikea.


förutom besöket som förgyllde tillvaron avsevärt har jag och freja haft tvättstuga och städat lite grann. var duktig och gjorde gardinerna i sovrummet fina. lyckades fördärva strykjärnet på kuppen. strök på mönstret som inte tålde värme. happsan. 


i tvättstugan träffade vi på en riktig elaking. usch! höll på att hänga in kläder i torkskåpet. när jag vände mig om mot vagnen såg jag en väääldigt tung och rödsprängd mygga flyga från vagnen. attans! krypets första myggbett blev en liten prick på kinden. hon sov så det kan inte ha känts alltför mycket. 


myggbettet fungerar numer som arg-index. väl synligt = glad. mindre synligt = irriterad. totalt bortblåst = stormförbannad. ju argare hon är desto rödare blir hon i ansiktet, och desto mindre syns myggbettet.


råder absolut ingen tvekan om att vi har en tjej i huset med humör. undrar var sjutton hon har fått det ifrån. 

Av vampireslave - 8 september 2008 19:12

låg på soffan och vilade. telefonen ringde. hej får jag komma över med fika? jamenvisst! en trevlig middagsgäst och jordgubbstårta till efterrätt. bara sådär. en vanlig måndag. det är roligt att bli överraskad!

Av vampireslave - 7 september 2008 20:54

krypet tyckte det här var roligt!

när jag klämde ihop hennes kinder
försökte hon slicka mig på fingrarna.

det enda hon lyckades med var dock

att se ut som en kyckling. sen log hon.

antagligen för att jag höll på att

skratta mig fördärvad.  

Av vampireslave - 7 september 2008 20:15

tack crimsonanna för nomineringen!


utan inbördes ordning kommer här mina nomineringar:


arent - min egen bror i bloggosfären. uppdateras inte så ofta men när det väl händer kan jag sitta och skratta i timmar åt roliga formuleringar och dråpliga historier. 


susanna -en arbetssam vardag skildras med glimten i ögat. en liten tjej med en jävla massa krut! älskar hennes underbara årstidsbilder och foton på alla djur!


nathalie - skriver och engagerar i stort och smått. ärlig och rakt på sak. här stöter man inte alltför sällan på mitt favorit-linsbus vincent.


larven - beskriver bland annat kampen att ta sig igenom en dbt-behandling, hur det är att arbeta som katt-volontär och annat smått och gott som rör sig i ett larv-huvud! 


slusk - alltid mitt i prick. ständigt i mitt hjärta. jag säger bara INSPIRATION.


maria - lillasyster på äventyr! skriver inte så mycket om vardag och jobb, men visar gärna bilder från semestrar och annat kul hon åker iväg på, så en annan får drömma sig bort...


tezaloniki - pluggar till förskolelärare på universitet och bloggar om livets små och stora. mycket intressanta funderingar och betraktelser. 

Av vampireslave - 7 september 2008 19:59

nu är koliken över. punkt. och så det så. skriker hon oupphörligen från och med nu är det av annan anledning. det har jag bestämt. igår blev ett litet kryp tre månader och då sägs ju den mesta koliken vara över. därför hoppas jag slippa skriva om detta elände något mer i denna blogg.


när nu koliken är borta har vi upptäckt något mycket fascinerande. liten sötnos har faktiskt hunger-skrik, trött-skrik, jag-har-tråkigt-skrik och bajs-skrik. sånt existerade inte förut. otroligt spännande att lära sig bebis-språk! 


trött-skriken är värst. särskilt om kvällen när de blandas ihop med jag-har-tråkigt-skriken i spjälsängen och det är sovtajm. belöningen kommer när man ridit ut stormen. inte mycket mäter sig med hennes leende, men annars är hon nog som sötast när hon sover, hihi. 


 

krypet i drakens krypta

Av vampireslave - 7 september 2008 19:57

yay! jag har blivit nominerad hos crimsonanna. snart ska jag själv nominera lite.

Av vampireslave - 5 september 2008 21:07

tittade nyss på meningen med livet. program på tv4+ om jag inte missminner mig. handlade om leif garvin och hans dröm att bygga en batmobil. både jag och sambon satt i soffan och blev alldeles tagna av denne blonda långhåriga och lockiga snubbe som flera gånger förklarade att han själv inte var riktigt klok. en inspirerande nisse som bara neonglödde gundes uttjatade fångarna på fortet ackord ingenting är omöjligt.


shit. jag ville bara rusa iväg till pysselhörnan och knåpa ihop min egen batmobil. fatta grymt. leffe sa att åket inte var nåt att ragga brudar med. bara killar som gapade efter honom när han kom körandes. jag skulle lätt både gapa, dregla, grina, skratta, gråta och skrika om den ens kom i närheten av mig. 


han berättade att han var ute och föreläste. hade seminarier och visade upp batmobilen. pratade om drömmar. att förverkliga dem och sig själv. att inte bli en grinig gammal gubbe på ålderdomshemmet som ångrar att han inte genomförde ditten och datten när han var 25, 35, 45... att förverkliga sina drömmar, inte bara drömma dem. 


underbart. precis så ska man leva sitt liv. jag började fundera. jag hade en dröm. den drömmen blev ett frö som växte till ett kryp. sen krypet kom till världen har jag inte känt mig så drömmande. inte på det sättet i alla fall. drömmen slog ju in. jag ska nog ta mig en ordentlig funderare kring hur drömmarna ser ut just nu. det är ju spännande att drömma! 


och inte har man bara en dröm. vi har nog flera, lite till mans. antingen vi vågar erkänna dem eller inte. att ha en dröm, är kanske att ha ett mål, eller åtminstone en riktning. att drömma sitt liv är kanske att välja hur man skall leva det. omedvetet. 


det är skönt att drömma på natten. men för mig är ändå dagdrömmarna de härligaste. så vad har jag för dagdrömmar, vilka vill jag förverkliga? vad drömmer du? 

Av vampireslave - 5 september 2008 14:52

har haft te-besök. världens mysigaste timmar fladdrade iväg på några sekunder. världsligt och ovärldsligt skitsnack. mår jättebra just nu. gjorde dessutom en intressant iakttagelse. sitter nämligen aldrig i soffan längre när jag dricker te. sitter inte ens på en stol. istället kikar jag upp över bordskanten på mina gäster. varför? befinner mig självklart på golvet. nära freja och hennes lektäcke. jag kanske borde införskaffa några sittkuddar.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards