Alla inlägg under september 2008

Av vampireslave - 18 september 2008 12:23

vi håller på och hemmapysslar. förra veckan släpade vi runt bokhyllorna i lägenheten. nuvarande plats blev kanon. igår satt vi bredvid varandra på golvet i blivande datarummet och rensade papper. frejas rum ser ut som en soptipp. allt är slängt huller om buller och grejer staplade ovanpå varandra i livsfarliga lutande-tornet-i-pisa högar.


planen är att prylar skall sorteras, slängas, sparas och ställas till rätta i datarummet. frejas rum skall tömmas. datorerna byta plats. det går långsamt, men blir nog fint när det är klart. 


nehej nu vaknade hon. dags för mat om jag inte är helt ute och cyklar. sen ska vi ned till tvättstugan. 

Av vampireslave - 18 september 2008 12:19

vaccinationsbiverkningar. vilket långt ord. de skulle bryta ut inom 24 timmar. om hon över huvud taget skulle få några. kan man väl säga att hon fick. vägrade äta på hela dagen och skrek så fort jag petade på henne. efter en alvedon fyllde hon på matdepåerna och somnade som en stock. man både vill och inte vill vaccinera.

Av vampireslave - 17 september 2008 12:55

har anmält krypet till babysim. ska bli himla kul att se hur hon reagerar i ett jättebadkar. här hemma har det vänt lite. först diggade hon att bada som fan. somnade nästan varje gång för att det var skönt och mysigt. nu är det kul i tre minuter sen kommer skrik-och-panik och sällskapar. hmm.


håller på och provar oss fram med lite olika bad-tider samt olika bad-procedurer för att se om det blir bättre eller sämre. fasen vad knepigt det kan vara att felsöka bebis! därför ska det bli extra spännande på badhuset. och nervig är jag. måste erkännas. jag vill att hon ska gilla det! hemska tanke om hon vrålar från första stund. mycket pengar till spillo i så fall. 

Av vampireslave - 17 september 2008 12:46

idag har freja fått två sprutor i vardera benet. sin första vaccination. men knappast de första sprutorna. veckan på sjukhus i början av hennes liv innehöll nålar för en hel livstid. hon var blå om båda händerna och fötterna. förhoppningsvis blir det inte mer än två prickar denna gång! en tapper liten groda.


oh. måste berätta. har ju sagt att jag inte ska skriva nåt mer om kolik i denna blogg, men jag måste. (yes! den ÄR verkligen över!) sambon klev in i hissen efter jobbet i fredags. på väg upp till oss och middagsbordet. mitt emot oss i trapphuset bor ett chilensk äldre par. på vårt våningsplan, 7 högst upp, är det bara två lägenheter mitt emot varandra.


hur som helst. chilenarna frågade sambon med mysig brytning: hur mååår lilla frejaa? sambon sa att hon mår bra och att det är skönt att koliken är över nu. jaaa, vi har höööört. haha jag garvade som en galen ko. stackars människor. och chilenare är väl inte kända för sitt goda tålamod, snarare heta temperament? är i alla fall lycklig över förstående grannar. 

Av vampireslave - 15 september 2008 11:42

mozilla kraschrapport. vi är ledsna men mozilla har kraschat. haha. det meddelandet har jag aldrig fått tidigare. tyckte det var lite kul. ni behöver inte vara ledsna.

Av vampireslave - 14 september 2008 10:38

igår var jag och sambon på stan. anslutna till den lördagshungriga barnvagnsmaffian. stånk och stön och putt och knuff. blir galen på alla racersugna morsor som banar väg över döda för att komma först fram till hissen. själv anstränger jag mig för att inte parkera vrålåket mitt för ingången eller köra över alltför många ömma tår. 


hur som helst. vi satt på ett ställe och käkade lunch. asmycket folk, stoj och stim. krypet vaknade till i vagnen och tittade storögt på allt runt omkring. kul att se. första gången vi är på stan och hon faktiskt tycker det är spännande att se sig runt. annars har hon bara blivit gnällig, bett om att få vända sig i vagnen och sova lite till. typ. 


efter lunchen gick vi till indiska. där finns ju som bekant mycket färg och glittrande saker. nyfiken på hur hon skulle reagera. jag kan ju säga att den trumpna minen i ansiktet hon hade på väg in i affären, den blåstes snabbt bort. indiska var väldigt spännande! kanske blir hon till och med lite inredningsintresserad? 

Av vampireslave - 14 september 2008 10:32

jag har en katt som heter pucko. hon är faktiskt ganska smart. en sån katt som lär sig öppna skåp. en sån katt som klurar ut hur saker funkar. en sån katt som ständigt förvånar. men inte alltid. ibland talar namnet för sig självt.


pucko har nyligen gjort en upptäckt. efter att hon lekt detektiv åtminstone en kvart varje dag har hon kommit fram till följande slutsats: hennes svans sitter fast i röven! 


detta ständiga jagande. så var den där hela tiden. otroligt. detta ständiga snurrande på vardagsrumsgolvet efter ärkefiende nummer ett. alla gånger hon försökt stampa på den, fånga den, klösa den. alla gånger hon bitit i den och själv skrikit till av smärta. nu är leken slut. hon har hittat den. ärkefiendens tillhåll.  hennes rumpa.


närmare än du någonsin kunde tro pucko. fy sjutton vad söt du kan vara! 

Av vampireslave - 11 september 2008 17:44

det är vackert på hösten

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards