Alla inlägg under augusti 2008

Av vampireslave - 12 augusti 2008 11:14

en stund för mig själv med mina drakar. jag blir barn på nytt. leka är ju det bästa som finns. i kombination med lite hårinpackning och ansiktsmasker känner man sig lite fräschare oxå.


drakbad före


drakbad efter


har upptäckt att jag har långt hår. för första gången på elva år. saknar min rakade skalle och mohawk. långt hår är just nu inget kul. jag ser det aldrig eftersom det ständigt är uppsatt. vore det inte det skulle inte litet troll hänga i det mest hela tiden. och jag avskyr uppsatt hår. egentligen. finns inget tråkigare. men när jag nämnde att klippa av mig barret igen för sambon kapitulerade jag inför hans ledsna hundblick. jaja.

Av vampireslave - 10 augusti 2008 21:37

jag diggar rutiner. av den anledningen avskyr jag mitt jobb så mycket emellanåt. omöjligt att upprätthålla schemamässiga rutiner där. och hemma har det inte varit så mycket av rutiner heller. varför sova på bestämda klockslag när natten är ung? varför laga middag när det går snabbare att rosta en macka?


med liten bebis blir det självfallet andra bullar. redan nu börjar en del rutiner ta form. ljuvligt. rutiner får mig att slappna av. jag vet att små barn gärna kan omkullkasta allt vad rutiner heter, de ändrar sig, får andra behov från en dag till en annan. men så länge det varar tänker jag njuta. 

Av vampireslave - 10 augusti 2008 21:33

promenaden gick till affären. där inhandlades fänkål, anis och kummin. ska prova te-receptet en vänlig läsare lämnade på bloggen. tack morrica. lindrar det kolik vore det ju toppen.


Blanda dig ett te enligt följande formel: 

1 del fänkål

1 del anis

2 delar kummin

koka vattnet och häll det över en dryg matsked av örterna. Låt dra i tio minuter. Drick en kopp tre gånger dagligen.

Av vampireslave - 10 augusti 2008 11:04

förkylningen är bättre. koliken är bättre. imorgon börjar sambon jobba igen. livet rör på sig kan man säga. imorgon är det bebiskoll på bvc. på torsdag är det mammakoll på mvc.


det regnar inte idag. blir nog en promenad senare. 

Av vampireslave - 9 augusti 2008 16:29

nu är jag förkyld. attans. det blir liksom lite extra motigt att kravla ur sängen på nätterna när krypet hojtar om halsen bränner och huvudet värker. kroppen blir extra tung och ögonen mer grusiga. men det går. det med. är ju trots allt bara en sketen förkylning.


det regnar ute. har varit inne hela dagen. har inte ett dugg dåligt samvete. freja har en sovar-dag så det passar oss båda. vi tar det lugnt. dagens ryck sträckte sig till att ta hand om disken. och eftersom hon fortsatte sova lugnt när jag var klar fortsatte jag torka bänkar, ordna i skåp, slänga och rensa lite. några kvadratmeter kök befinner sig just nu i tiptop. så får det vara.  


nu guppar hela vagnen. tror ett litet troll vill ha uppmärksamhet. ska nog lägga henne på golvet och prova några lekar jag läst om i en bok. tänk att jag trodde hon var tvungen att bli lite äldre innan man kunde leka med henne. dumma mig. det här ska bli kul!  

Av vampireslave - 6 augusti 2008 14:14

grattis krypet två månader idag! hipp hipp hurra!

Av vampireslave - 5 augusti 2008 12:27

ett ryck på hemmaplan. det är diskat, dammsuget, golvtorkat, tvättat, tvätthängt och dammat. skulle vara så fint att lägga upp fötterna på ett nystädat soffbord och knäcka en öl. jag får hålla mig till ett glas saft och hämta en mjölkfri macka istället. yay.

Av vampireslave - 4 augusti 2008 16:54

minifom funkar. inte. värsta natten hittills. fasen vad glad jag är att sambons uppdrag på addecco inte kört igång än. veckan ut kan vi i alla fall turas om att känna oss som dåliga föräldrar när krypet skriker. stackars sötnos.


var på bvc idag. kunde inte få några handfasta tips eller råd. provar allt redan. fick i alla fall veta vad vi skulle undvika för att göra det värre. och så ska jag prova mjölkfri kost en vecka. bara för säkerhets skull. kändes hur som helst bra att gå dit och prata av sig lite. kasta ned den fula gubben som sitter och flinar på axeln som säger att man är totalt dum i huvet.  

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards