Alla inlägg under mars 2008

Av vampireslave - 26 mars 2008 12:40

äntligen har vår vagn dykt upp på blocket. i rätt färg! tre månader gammal och dessutom med åkpåsen till. nypris för vagnen är 6298 riksdaler. åkpåsen kostar 1380. detta blir alltså 7678 kr. helvetes mycket pengar.


nu finns den alltså. tre månader gammal. med åkpåse. för 4800 spänn. det är oxå helvetes mycket pengar. men argumenten dansar kalinka och leker vrålapa i mina öron. självklart ska vi åka och titta på den. vi har dessutom första tjing och ska klämma och känna på fredag!  

Av vampireslave - 25 mars 2008 22:14

ibland lyser solen även fast det är mörkt ute. kanske är det månen. kanske är det en stjärna. eller oxå är det en hemlig sol som bara visar sig ibland.

Av vampireslave - 25 mars 2008 21:26

jag behövde inte förklara min situation. läkaren förklarade sin. ett sammanbrott senare hade jag ett papper på hundra procents sjukskrivning med mig därifrån. trots det känns det inte bra.


han är mycket väl insatt i försäkringskassans regler. som han själv beskrev det stadgar vars bläck knappt hunnit torka på pappret. så nytt är det. han förklarade oxå att handläggarna på försäkringskassan inte kan svenska. uppenbarligen. eftersom de gång efter annan avslår hans sjukintyg trots att sjukpenning är mer än väl befogad.


jag skall alltså inte räkna med att min sjukskrivning kommer att godkännas. han hoppades på det. men bad mig vara förberedd på x antal turer i ärendet. det är nämligen inte okej att vara gravid och samtidigt ha psykiska besvär och funktionshinder. tycker kassan. det är okej att vara gravid med fysiska besvär. det är en annan sak.


vem vill hoppa sönder mitt ben?  

Av vampireslave - 25 mars 2008 09:47

telefonen ringde nyss. det var jobbet. jag undrar om du kommer idag?


blir så trött. i torsdags ringde jag och sjukanmälde mig. pratade med min chef som var på plats. ordagrant sa jag sjukanmäl mig till och med tisdag, jag ska träffa läkaren då. det gick visst inte fram.


inte konstigt egentligen. när jag i min förklaring blir avbruten och denna chef säger det beror inte på jobbet att du inte mår bra, det beror på hur du kopplar av på din privata tid. very well.


tycker i alla fall synd om personalen som jobbar nu. sedan i torsdags har chefen vetat att alla mina arbetspass måste vikariesättas till och med tisdag. och tydligen inte sagt något. det är alltid lättare att få in någon om man har några dagar på sig. slippa ringa i sista minuten. då har de flesta redan andra planer.


och nu ska jag försöka sluta tänka på det.  

Av vampireslave - 25 mars 2008 09:42

ska träffa läkaren idag. och en läkare imorgon. känns nästan som en läkare för mycket. nervös är jag i alla fall. vet inte riktigt var jag ska börja. eller hur. det visar sig säkert. men tänk om...

Av vampireslave - 24 mars 2008 16:11

telefonen ringde. jag stod med ena benet i badkaret i hopp om att jaga iväg höftvärken. sambon stack in huvet och sa att besök är på väg. på med kläderna igen. stapplande käpphäst.


in genom dörren kom en bror och hela barnligan. med sig hade de inte bara fikabröd, dessutom dricka, ostkaka och rulltårta. och en inflyttningspresent. muffinsformar i teflon med döskalletryck i botten! efter någon timmes kaloripåfyllnad kände jag mig mycket bättre. skall absolut prova rulltårta nästa gång höften krånglar. det verkar funka.  


bad min bror om en biltjänst. inga problem. vi åkte till gamla lägenheten och hämtade upp våra städgrejer, köksstege med mera. nu är där äntligen tomt! bara att lämna in nycklarna. wii!  


summa summarum. en väldigt jobbig sjukskriven helg. samtidigt som den har varit otroligt trevlig. undrar just hur morgondagen blir. läkarbesök på agendan. 

Av vampireslave - 24 mars 2008 10:50

gargamel vad ont det gör. bestraffningen för mitt flit igår kväll. idag kan jag knappt gå. ser ut som gamla damen som glömt rollatorn vid affärn. de ischias-liknande besvären blir allt värre. idag sitter det dessutom i "fel" ben. första gången det gör ont på vänster sida. och det med besked.


tur att jag håller på och provar ut en TENS-grunka hos sjukgymnasten. den hjälper i alla fall lite. om jag bestämmer mig för att jag vill ha en här hemma kan jag hyra en. ligga i soffan och vibrera om kvällarna. jisses det vore inte dumt just nu.   

Av vampireslave - 23 mars 2008 22:12

idag har livet varit lättare. kanske för att besök väntades ganska tidigt. klockan tolv kom en två månader alvin in genom dörren. inte ofta man ser en så glad liten bebis. om han hade kommit på hur man gör när man skrattar så hade han nog gjort det hela tiden.


hela eftermiddagen spenderades i soffan tillsammans med alvin och hans tre följeslagare. jag och varulvsprinsen fick en grymt snygg drakskål i inflyttningspresent, krypet fick en fladdermusmjukis och tillsammans delade vi på en hel del påskgodis.


när småbarnsfamiljen var tvungen att ge sig iväg stannade maria kvar och vi hopkokade världens bästa korvgryta. så det kan gå för en vegetarian på tjocken. det hela kändes väldigt bra och smakade dessutom kanon.


efter ytterligare lite slappande i soffan har jag tagit itu med kartonger. kartonger, kartonger, kartonger. packat upp böcker och allehanda prylar i bokhyllorna. och nu är jag trött. gissar att jag kommer somna nånstans mellan tandborstningen och sängen ikväll.  

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards