Alla inlägg under januari 2008

Av vampireslave - 8 januari 2008 15:59

jag ska bli av med radio-oskulden snart. känns lite pirrigt. är mer bekvämt när journalister skall skriva ett reportage. så kan de redigera lite som de vill och göra så att artikeln är sammanhängande. men i radio... jag kommer ju med all sannolikhet säga något osedvanligt korkat. säkert kommer jag skratta efteråt oxå. som pricken över i.

Av vampireslave - 8 januari 2008 15:51

tycker skallebank är ett rätt roligt ord. men det beskriver ganska väl hur jag mår i huvet just nu. önskar att det sabla lilla trollet kunde sluta knacka omkring på insidan av pannbenet och lämna mig ifred. har förresten tagit min första alvedon sen jag blev gravid. jag veeeet att det är ofarligt. men jag är inte mindre envis för det. tänk åsna.

elva timmars arbetspass kändes väldigt avlägset imorse. jag snubblade ur sängen, hällde kattmat på golvet, satt mig nästan bredvid toaletten och mådde illa som fan. bank-bank-bank. ringde mig sjuk och tur var nog det. har varit apatisk till klockan tre.


nu har jag blivit sugen på pannkakor. ska nog göra några stycken. innan huvudvärken kommer igen. så kan jag i alla fall ligga med kudden över skallen och vara mätt.

Av vampireslave - 7 januari 2008 14:48

har jobbat hela helgen. det blev tuffa pass. tungt att bära, tungt att lyfta. kroppen orkar inte lika mycket längre. ont i ryggen och ben som inte vill gå. dessvärre mina egna ben. aja. på torsdag ska jag på ryggkurs, får se om det ger något.


var riktigt skönt att få sovmorgon idag. men naturligtvis låg jag stel som en pinne igår kväll och kunde inte somna. därav en väldigt seeeg morgon. blev imponerad av min sambo som fan. han började stöka i tvättstugan klockan sex imorse och blev klar fyra timmar senare. allt medan jag i trötthetens täta dimma undrade vem det var som sprang ut och in genom ytterdörren hela tiden.  


snubben som ska flytta in efter oss har varit här på ett andra besök. ville mäta rummen och kolla avstånd. så gärna så. han hade med sig choklad, och då kan jag med glädje offra mig. pratade lite om lägenheten, fick tillfälle att visa upp skavanker och diskutera sverige vs. irak. en trevlig prick. verkar inte bli några problem med att han ska klaga i efterhand i alla fall. skönt å slippa gnällspikar.


har planer på lunch. sen ska jag iväg och simma. måndagkvällar stängs äventyrsbadet ned. hopptorn får inte användas. levande ljus tänds vid bassängkanten och dagens sista timmar vigs åt motionssimmarna (eller heffaklumpar med fettreserver under naveln, alltså jag). sambon jobbar men jag har lyckats övertala med mig en annan plaskkompis. hej hopp. 

Av vampireslave - 4 januari 2008 10:45

gick som väntat. en hel del krumelurer i protokollet. mycket att fixa innan vi får flytta ut härifrån. har hittat ett hål i en dörr som jag inte vet hur det uppkommit. talade om det för henne oxå. hon tyckte jag skulle säga att jag aldrig tittat bakom köksdörren. så skulle det nog lösa sig. haha. har ju bara bott här i fem år. 


ska snart möta upp sambon på badhuset. simma någon timme. sen äta lunch och sen till jobbet resten av kvällen. känns mer okej att åka till jobbet om man hunnit göra något annat under dagen oxå. och vi har ju bestämt oss för att utnyttja dessa simkort. som för den delen inte var särskilt billiga heller.  



Av vampireslave - 3 januari 2008 13:04

visst ja. klart jag måste berätta att jag och varulvsprinsen varit lite extra duktiga till det nya året. i decembers sista dagar köpte vi varsitt helårskort på simning. vi har faktiskt simmat en gång oxå. eftersom min kampsport inte funkar längre har jag stort behov av att göra något annat. och sambon har behov av att börja med något över huvud taget. känns som en riktig lyckträff att vi kunde enas om samma grej så vi kan träna tillsammans. det har vi aldrig gjort förut.


har försökt tänka logiskt oxå och komma på något jag kan göra under hela graviditeten. har jäkligt ont i höften som det är nu. därför kändes vatten bra. det visar sig hur bra. men jag hoppas på det bästa.  

Av vampireslave - 3 januari 2008 13:00

idag blir det tungt. av någon anledning är det viktigt att hyresvärden får besikta lägenheten typ tre månader innan man flyttar ut. dumt tycker jag. därför måste vi göra om vårt badrum nu. eller rättare sagt ställa det tillrätta.


eftersom vi har världens minsta badrum har vi slängt ut badkaret och istället gjort duschhörna. på så vis får vi plats med kattlådor och tvättkorgar och sånt i stället. och man kan sitta på muggen utan alltför stor klaustrofobisk känsla.


vidare har vi slängt ut alla dörrar till lägenheten. förutom den till sovrummet och toan, förstås. för att skapa lite mer rymd. ikväll när sambon kommer hem ska vi kånka upp allt det där ifrån källaren och ställa det på plats. imorgon förmiddag kommer de nämligen och ska inspektera.  


man tycker ju att det vore lättare att göra det när man flyttat ut. då kan de ju samtidigt godkänna eller inte godkänna städningen av lägenheten. men icke. det vore väl för effektivt.  

Av vampireslave - 3 januari 2008 12:47

vecka 13.

upptäckte en sjukt rolig grej med min mage när jag var övertrött på jobbet i förrgår. för det första hade arbetsbrallor nr 1 blivit nedgrisade så jag var tvungen att byta. arbetsbrallor nr 2 var ett par stora stretchjeans som passade jättebra. förut. nu fick jag gå med brallorna uppknäppta och en stor jobbarskjorta över. finfint. när jag skulle hem på kvällen ville jag såklart byta om. av någon anledning tittar jag ned på min mage som nästan håller på att spränga mina stackars jeans. jag lutar mig bakåt och upptäcker att magen blir "toppig" på ett sjukt roligt sätt. när jag lutar mig åt höger försvinner "toppen" åt höger, när jag lutar åt vänster rasar den iväg åt vänster. sådär stod jag på personaltoaletten och garvade för mig själv, samtidigt som jag spelade flipper med magen.


illamåendet är borta! jippiehurra. fortfarande megatrött. men åtminstone funkar jag nu när jag är vaken. hoppas illamåendet har gömt sig för resten av tiden.


vi var båda två på ett första besök hos barnmorskan. där fick jag veta att jag har en ökad risk att få förlossningsdepression, men för att motverka detta skall jag få delta i en speciell psyk-grupp för blivande föräldrar. fick oxå veta att det bästa vore om jag ringer sjukhusets specialistbarnmorskor för att få delta i deras aurora-samtal. på informationsblanketten står det "aurora-samtal, för dig med uttalad förlossningsrädsla." well well. sen ska jag till en särskild vårdcentral här i stan och gå på samtal om kroppen och knoppen en dag i veckan. ytterligare en dag i veckan ska jag gå på särskilda gympapass eftersom jag har så förbannat ont i rygg och höfter. jag börjar undra hur sjutton jag ska få tid att gå till jobbet??


och en sak till. det börjar synas nu. träffade malin igår. när hon klivit innanför dörren hemma hos oss utbrast hon: "men vad har hänt?! vi träffades för två veckor sedan och då syntes ingenting! nu syns det verkligen!" och efter hemlagade svampburgare med pommes syntes det desto mer, haha.

Av vampireslave - 1 januari 2008 22:40

haha. kikade lite på bloggagratis populäraste bloggar. och vips. där ligger visst jag idag! plats 98. det går uppåt för mad world edition.


självklart försökte jag länka till sidan. det gick inte så bra. den intresserade får leta sig dit själv. via bloggagratis förstasida kan man klicka sig vidare till populäraste bloggarna. inte för att saken spelar någon roll. men det är kul att så många hittat hit.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards