Alla inlägg under januari 2008

Av vampireslave - 22 januari 2008 22:51

imorse var jag sugen på te! heja krypet. och snablar i gatan vad gott det var. kunde tänka mig att sitta hela dagen vid köksbordet med min rykande tekopp. tog massa socker och massa mjölk i för säkerhets skull. men teeeeeeee. så gott.


förresten är det fullmåne i natt. magiskt och kristallklart ute. gnistrande och spännande. jag kommer sova kanon. jag sover alltid bra när det är fullmåne. helst med månskenet i ansiktet och öppet fönster. häxan trivs... 

Av vampireslave - 22 januari 2008 22:34

graviditeten fortskrider. endast ett par av mina gamla brallor går att få på. med gummisnodd i knapphålet såklart. i somras hade jag bälte i brallorna och bar dem som baggyjeans långt nere på höften. slappt, ledigt, semestrigt. nu sitter de tajt och högt upp. leve varmare årstider.


med tanke på lilla krypet i magen mår jag toppen. inget illamående (enstaka ytte-pytte-små tillfällen) och uthärdlig ligamentsmärta i ryggen (som oxå börjar ge med sig). känner mig mer stabil till humöret och allmänt starkare. möjligen lite aggressivare och är inte nån man jävlas med ostraffat. fast jag har inte märkt att någon frivillig muckar med ett gravido heller. snarare tvärtom. 


är trött såklart. har stort sömnbehov och äter som en häst. vaknar ofta mitt i natten och måste zombie-walka till kylskåpet för att sluka yoghurt. börjar få kommentarer om att magen syns. inte ens den pösiga arbetsskjortan på jobbet döljer så mycket längre. men vem har något att dölja?  


har haft enorma cravings efter mjölk. detta har nästan gått över och inte ersatts av något annat. än. jag väntar med spänning. kroppens spratt gör mig mållös.


krypet är ca tio centimeter långt och väger 100 gram. kroppen med nervsystem är färdigutvecklad och allt sitter på plats. nu ska den bara bli större. från och med denna vecka kan omföderskor känna fosterrörelser. för en förstföderska dröjer det normalt några veckor till, eftersom man inte känner igen rörelserna från livet där inne. själv trodde jag att jag kände något flaxa till i magen. men sen kom en fis. där fick jag.  

Av vampireslave - 22 januari 2008 22:30

vampireslaves mage vecka 16


Av vampireslave - 22 januari 2008 22:20

pepperoni är ingen grönsak. det fick jag lära mig the hard way hos tessan förra veckan. jag var helt säker på att det var en sån där grön och stark grej från spanien. eller nåt. det råkade visst vara korv. men några bitar gick ned i alla fall. var väl inte jättegott. men pizzan i övrigt var toppen.


annars bråkar jag i kors. med husdjuren. jag packar ned saker i lådor. de gör sitt bästa för att riva upp det igen. med tänder, klor, näbbar och ilska. aldrig har de någonsin varit så sysselsatta som nu. prylarna kan inte vara inbrottssäkra. vi ska in! men vad göra. bara att sopa papperstussar och packa ännu en.


har jobbat färdigt nu. för att ha åtminstone 24 timmar ledigt innan nästa pass. funderar på att dra mig till simhallen. om jag överhuvud taget vaknar imorgon. sedan skall jag fira en tolvårings födelsedag. 


annars drar det ihop sig mot avflyttning. ringer hit och dit varje dag. kollar upp grejer. planerar och skriver ned. börjar bli så jäkla trött på allt vad papper och penna heter just nu. längtar efter känslan när allt är över och det bara är det roliga kvar: att göra sig hemmastadd.  

Av vampireslave - 21 januari 2008 11:54

jag har fått en bärsjal av en jobbarkompis. jag blev jätteglad. hade ändå tänkt köpa en men nu sparade jag femhundra spänn. det här är ring-varianten och den vet jag inte riktigt hur den funkar. men ska bli kul att testa. den ligger helt oöppnad i sin förpackning med bruksanvisning. färgen är naturvit så det är enkelt att färga om. jag måste nog testa på en katt innan krypet kommer ut... är lite ivrig.


och ett stödbälte ska jag få av en annan på jobbet. toppenbra. de kostar ju oxå en slant. men är inte individuellt anpassade. jag frågade sjukgymnasten jag träffade förra veckan om det, och han tyckte det var jättebra att jag fick låna ett.


jag har hört det förut men inte riktigt trott på det. verkar dock vara sant. mammor gaddar ihop sig. och tur är väl det. att man får uppleva det oxå. tyvärr verkar det som om mammor istället ofta blir rivaliserande av nån anledning och klankar ned på varandra. skönt att det är tvärtom ibland.

Av vampireslave - 21 januari 2008 11:36

har varit jobbig. i ordets precisa bemärkelse. jag har jobbat. som en liten gnu. jobbarhelger som denna följer ett enda mönster, och det mönstret only: äta, jobba, sova, äta, jobba, sova...


tid för att umgås och vila finns helt enkelt inte. men min kära sambo har gjort det bästa av situationen. han gav mig stränga order när jag kommit hem nära natten att bädda ned mig i soffan. och det är helt okej om du somnar där, sa han. jag bär in dig sen. bara för att jag skulle få slappa lite framför tv:n och prata med honom. 


så hade han varit iväg till affären och köpt en chokladkartong oxå. det var nämligen den artonde i fredags och det är vår dag. så den har följt oss i helgen. 


idag är det måndag. solen lyser lite ute men jag orkar inte ta mig dit. ska jobba ikväll igen, fast lite senare tack och lov. timmarna innan dess skall jag tillbringa väldigt mycket vilandes.  

Av vampireslave - 18 januari 2008 12:18

igår eftermiddag åkte vi till farsta. där firade vi therése som fyllde 25! många 25-åringar blir det i år, jag och alla jag känner från samma årskull i plugget. det var väldigt trevligt att träffas igen. spela lite wii, snacka lite skit, lite allvar, fika en massa och äta god och onyttig middag.


deras kattunge virus börjar bli stor nu. så han fajtas väl med gamlingarna felix och zelda om att vara högst i rang. jag tror han vinner lätt. mer skön katt får man leta efter. totalt orädd och hur social som helst. när vi satt och fikade bestämde han sig för att mitt knä såg skönt ut. han hoppade sonika upp där och la sig och sov. på en minut ungefär. då har jag träffat katten en gång förr.



Av vampireslave - 18 januari 2008 12:09

det blev ryggskolans andra moment i torsdags. ledig dag men uppe vid sex. trött in i märg och ben efter allt kvällsjobb. glad att jag kom iväg i alla fall. fick lära mig mycket nyttiga saker. och framför allt är inte en förlossning vad jag trodde att det var. kanske man kommer klara av det där ändå. verkar som om nyckeln är att lära sig så mycket som möjligt innan. jobbar ju på det i alla fall.


efter förmiddagens föreläsning tog jag bussen hem och däckade några timmar. hade inte sovit mycket alls på natten. halv fyra på morgonen tryckte jag upp telefonkatalogen och en lur i näsan på sambon och sa med hotfull röst att nu får du fan ringa vårdcentralen! den mannen har lovat hundra gånger hittills att ta itu med sina snarkproblem. än så länge har inget hänt. tyvärr är det ju inget han rår för - att han snarkar - men inte mindre förbannad blir jag för det av att ständigt ligga vaken och lyssna på när han kippar efter luft om nätterna. 


så tog han tag i saken. ringde vårdcentralen och ska få träffa läkare nästa vecka för att remitteras vidare. äntligen! problemen är dels ärvda, dels anatomiska. hans näsväggar är liksom sneda, så det är omöjligt för honom att få ordentligt med luft när han ligger ned. känns som det är förenat med livsfara att snarka så som han gör, det enda jag gör på nätterna är att vänta på nästa andetag. och ve och fasa när det dröjer...


tänker oxå på krypet. vet inte hur pass känsliga för ljud de små liven är om natten. är väl individuellt kan jag tänka. men usch vad tråkigt om han måste börja sova i ett annat rum för att två av oss inte kan sova. näpp. så vill jag inte ha det.  

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards