Alla inlägg under december 2007

Av vampireslave - 13 december 2007 12:35

idag är det lucia. tro inte att jag var uppe i ottan och tittade på några skönsjungande varelser. det brukar gå i repris på kvällen. kanske ser det då. annars får jag spegla mig lite extra idag. sitter här med glitter runt min svarta nit-mössa. ska snart ge mig iväg med en påse julklappar för utlämning. bråda tider för tomtens nissar.

Av vampireslave - 12 december 2007 16:37

jag har inte varit särskilt politisk i min blogg. förrän nu. anledningarna kan samlas ihop till många. dels tycker och tänker människor olika. det är svårt att skapa en givande debatt på den enväga kommunikation som en blogg ändå är. tycker jag. men alla måste få tycka och tänka, säga och skriva, vad de vill i sina bloggar, även om det handlar om politik. jag har valt att inte göra det. förrän nu. och dels har jag inte varit intresserad av att diskutera detta ämne i ett forum där jag inte ser den jag pratar med.


jag diskuterar gärna politik, i all dess form och färg, men då vill jag stå öga mot öga med personen jag talar med. jag kan passa på att nämna att politik är någonting väldigt viktigt att diskutera - hela tiden. så länge diskussionen är levande finns det plats för demokratin att växa. om diskussionen glöms bort, då glöms även samhällets viktigaste grundstenar bort.


med anledning av allt och ingenting vill jag skriva om hur otroligt glad jag blev när jag läste på text-tv att försäkringskassans ordförande avgår. om två veckor löper hennes mandat som ordförande ut och hon väljer att inte förnya det. med förklaringen att hon inte står bakom den nuvarande regeringens politik främst när det gäller sjukskrivningar.


jag har själv varit sjukskriven i 2,5 år. under denna tid gick jag i konstant terapi i många olika former, medicinerade tungt, gick på sjukgymnastik, låg ofta på sjukhus och bodde på korttidshem. när jag idag läser regeringens nya krav och reformer vad det gäller att "få" vara sjukskriven, oavsett om det gäller arbetsskador, depressioner, individuella och personliga problem eller graviditeter, då finns det en sak jag känner i hela min själ och i hela mitt hjärta: JAG BLIR SÅ RÄDD.


om inte jag hade fått den hjälp jag fick. om inte jag hade fått ta del av alla resurser som erbjöds mig. om jag inte hade fått möjligheten till att vara sjukskriven och starta om mig själv som människa. då hade inte ett enda suicidförsök räckt för mig. om inte nätverket hade fungerat runt omkring mig som trasig person, då hade jag inte levt idag. det är jag säker på.


när rädslan har lagt sig dyker nästa demon upp. JAG BLIR SÅ ARG. jag är stolt över att jag inte röstade blått i föregående val. jag är stolt över att jag inte står bakom dessa idiotiska val och bortprioriteringar som vår inkompetenta regering hittills lyckats genomföra.

Av vampireslave - 11 december 2007 16:01

kroppen fick fnatt alldeles nyss. jag orkade stå upp några sammanhängande sekunder och koncentrera mig samtidigt. otroligt. fick fatt i två banankartonger och började genast packa. sen hamnade telefonen i min väg och jag ringde och sa upp en prenumeration. skönt att det börjar hända grejer nu. med kontraktet i hand känns det tryggare att börja ta tag i saker. wihoo.

Av vampireslave - 10 december 2007 21:36

just ja. är ju gravid oxå. känns faktiskt liiite skönt att koppla bort det emellanåt. jag tror i och för sig att alla säger att de absolut inte kommer bli någon blöj-mamma när ungen kommer, och sedan sitter man där ändå och diskuterar nappar och babysalva.


när jag använder ordet blöj-mamma tänker jag på föräldrar som inte pratar om annat än vad ungen spytt upp de senaste dagarna och vilken färg bajset har när det kommer ut. alltså prata barnsaker. bara. och jag tror oxå risken är stor att jag hamnar där själv, men så länge det går ska jag motarbeta det. just därför känns det skönt att ibland få glömma bort att jag är gravid. och bara vara jag. 


men nu kom jag alltså på det igen. och vad kan jag då berätta om. vecka tio har snart gått till ända. en speciell vecka. denna vecka räknas inte krypet som ett embryo längre, det har blivit ett foster. duktiga kryp. hang on in there.  


illamåendet har märkbart avtagit under helgen. otroligt skönt! höll nästan på att skrika av lycka när jag i lördags kom fram till att jag bara mått illa några gånger på hela dagen. däremellan hade det varit som vanligt. hade nämligen ställt in mig på att må illa hela tiden. eftersom jag inte mår illa på mornarna utan hela dagarna och nätterna. men nu verkar det tusan vända. och om vändningen inte skulle vara att illamåendet försvinner utan att jag bara mår illa några gånger varje dag resten av graviditeten skulle det göra mig själaglad. 


men är trött. det var jag förvisso förut oxå, så det är ett normaltillstånd jag känner igen. man blir otroligt trött av depressioner. det är liksom en förlamande trötthet som faktiskt känns ungefär som den jag känner nu. och visst kan jag väl känna mig deppig av och till. men det är ljusår ifrån att vara nere och famla i de djupa depressionernas mörker. där vill jag aldrig hamna igen.


allting fortskrider. det går nästan lite för fort! redan vecka tio. jag tyckte nyss jag fick reda på att jag var gravid. och snart har det gått tre månader. en häftig känsla definitivt.   

Av vampireslave - 10 december 2007 21:30

händer mycket just nu. mer än jag orkar med. är hemma för fjärde dagen i rad från jobbet på grund av envis förkylning och skoningslös trötthet. är sjukskriven imorgon med. hoppas detta ger med sig snart. det är tillräckligt att "bara" vara trött hela tiden. extra jobbigt med torra slemhinnor i ögon och näsa, hosta, nysningar och frossa. ursch. vintertider.

 

tog mig ned på stan idag och skrev kontrakt på nya lägenheten. fick med mig en hel bibel därifrån. massa papper att läsa. ojoj. men ett varmt välkomnande till denna nya hyresvärd så det känns bra. 

 

lagade lite middag när jag kom hem. sambon jobbar kväll så jag och katterna leker solo. somnade stenhårt i soffan. därefter har jag, hör och häpna, tittat på Nobel-banketten. pensionärsvarning yes. men vackra klänningar, fina smycken, och läcker mat. tänk om man fick sitta där någon gång?  

Av vampireslave - 8 december 2007 21:42

humöret just nu. känslomässigt instabil. har just sett björnbröder. och därför gråtit en rejäl skvätt i soffan och undrat vart världen är på väg. ska fan skicka räkning till disney på x antal toarullar vid tillfälle. måste ju torka bort de ständiga bevisen på att man är en blödig människa. damn.


annars. nyser hela tiden. snörvlar och allmänt förkyld. hemma från jobbet och glor TV. inte alls stimulerande. kan alla reklamsnuttar som går just nu. känner till varenda serie på TV dessa dagar. nynnar signaturmelodier konstant. men ja ä inte bitter.


det roligaste som hänt idag var när jag frågade sambon om han skulle beställa pizza. fick svar ja, och på frågan om jag skulle ha något svarade jag "ingen pizza, jag vill ha sallad." varpå sambon plockar upp telefonen, beställer mat till sig själv och en liten burk pizzasallad till mig.


det var naturligtvis inte en sån sallad jag menade. de har faktiskt annat på menyn än onyttig mat. jag ville ha en grekisk sallad, eller nåt i den stilen. dagens garv kom i omgångar så fort jag tänkte på det.


ytterst lite roar den sjuke. och mätt blev jag oxå. 

Av vampireslave - 6 december 2007 21:33

angående nya lyan. tydligen finns det viss oro bland bloggens läsare att vi ska 1) emigrera till annan planet 2) gå under jord, eller 3) sluta umgås med nära och kära lagom till våren. därför tänkte jag härmed räta ut några frågetecken.


var: område saltskog, slödderstad

hur: hyreshus, sjunde våningen, 103 kvm

bekvämlighet: hiss

övernattningsmöjlighet: naturligtvis

partyvänligt: javisst

flyttdatum: 1 mars

ölkyl: golv till tak

terrass: sommartid sol kl.11-23


om jag glömt något går det bra att kommentera som vanligt. men visst sa jag att jag längtar? och tack för alla grattis och lyckönskningar. känns nästan som om jag fyller år.


uppdatering: JA jag ska börja hiss-träna. men ska jag skita ut en soffgrupp ska jag väl klara det här med...  

Av vampireslave - 6 december 2007 21:28

days of our lives.


vampireslave äter (och biter sig i kinden) - AJ!!

(blänger surt på sambon)

sambo - VAD?! det var ju knappast mitt fel!!

vampireslave - det kändes precis så!!

sambo (muttrar) - jävla gravido...


sju månader kvar.  

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards