Alla inlägg under oktober 2007

Av vampireslave - 8 oktober 2007 17:20

igår var det söndag. för att liva upp en tråkig söndag efter några dagars  hostande och snorande åkte vi till farsta. ringde tess och frågade oroligt om de var rädda för att bli nedsmittade. men vaddå. hemma hos dem fanns ju redan ett virus! efter att ha gosat och klappat och kelat och myst med en puffig tussboll spelade vi bowling och tennis. på wii. riktigt kul.


 

gospuffen virus!

Av vampireslave - 6 oktober 2007 23:11

v för vendetta. har inte alls velat se den tidigare. inte känt mig särskilt nyfiken. ikväll blev det av i alla fall. i brist på annat. och sedan 2006 har denna film velat att jag skall se den, i flera månader har den legat i bokhyllan och väntat på att jag ska trycka i skivan. vad fan har jag gjort under tiden?


pans labyrinth för någon vecka sedan. den klättrade direkt in på min topp tio. så gör även v för vendetta. helt otrolig. andlös. fantastisk. jag känner mig helt tom inombords när jag nu sitter och skriver. alla känslor stormade runt inom mig under filmens gång, så nu när allt lagt sig blev det liksom bara ett vaccuum kvar. häftigt.


vem är egentligen mannen som döljer sitt ärrade ansikte bakom en mask? hjälte eller galning? frihetskämpe eller förtryckare? vem är v - och vilka kommer att följa honom i hans kamp mot den fascistiska regim som håller nationen i ett järngrepp?


från skaparna av matrix-trilogin kommer nu v för vendetta, en fängslande och kompromisslös framtidsvision som bygger på den klassiska serien med samma namn. nathalie portman spelar evey, en tjej ur arbetarklassen som är osäker på om hennes hjälte håller på att förvandlas till det monster han själv slåss emot. hugo weaving spelar v - en modig, karismatisk frihetskämpe som är ute efter hämnd på de som vanställt hans ansikte. stephen rea spelar detektiven som leder en desperat jakt på v för att stoppa honom innan revolutionen är ett faktum. insatserna ökar. spänningen stiger. handlingen intensifieras. vems sida står du på? i v:s värld finns inga gråzoner.


 

Av vampireslave - 6 oktober 2007 15:09

så här långt har vi kommit:

(och bloggagratis vägrar sätta mina bilder i mitten...gruff)






gudinnan, gestaltad i min häxkonst. med långt hår fladdrandes i vinden, flätor och blommor. en naken och naturlig kropp beslöjad i tyg. håret fortsätter uppåt och förvandlas till stammen till det träd, vars trädkrona sträcker sig upp mot katten, som jag visat bild på tidigare.


guden, gestaltad i min häxkonst. den muskulösa, manliga och behornade. långt hår som inte fladdrar, vittnandes om hans stabilitet, orubblighet. naken kropp klädd i mantel.




på sidan av armen håller guden och gudinnan varandra i hand. symboliserande att de två är ett. de vandrar sida vid sida, men på varsin sida (=fram och baksida av min arm, som dagen och natten, solen och månen, ljuset och mörkret) de förutsätter varandras existens och samverkar i balans.


på baksidan av armen syns gudinnans hand släppa iväg en fågel. symboliserande hennes närhet till naturen, hennes kraft och storhet, men också godhet. fågeln står för frihet. i bakgrunden syns ett träd och grenar, mark, gräs och landskap.




en annan vinkel av underarmen. högst upp till vänster syns gudens hand hålla i en orm. vanlig symbolik inom häxkonst och magi. i min häxkonst står detta för gudens närhet till naturen, hans kraft och storhet, hans godhet. och ormen som finner sig till rätta hos honom. naturen som hjälper honom. i bakgrunden syns trädet, berg och naturlandskap.





framsidan av båda mina armar. där drakens tunga sticker ned på ena armen möts den av ormens stjärt på den andra.


Av vampireslave - 5 oktober 2007 16:36

du är en riktig tuffing, vet du det? sa henke till mig idag. och jag deklarerade fromt att under den hårda ytan finns en nallebjörnsjäl utan dess like. självklart pratade vi tatueringar. och den andra tatueraren upprepade ständigt "hon rör inte en min, hon rör inte en min!" dagens egotripp ala vampireslave. men det är jag värd. för det är faktiskt jävligt oskönt att tatuera armbågar och insidan av handleder.


alla linjer är klara. vilket betyder att hela tatueringen finns på plats nu. utan skuggor och små detaljer. men i stora drag. jag är toknöjd. och imponerad. och väldigt glad. bilder kommer så snart jag frigjort mig från min tillfälliga mumifiering.  

Av vampireslave - 4 oktober 2007 19:41

självklart skall kanelbullen firas idag. det är ju kanelbullens dag. jag gör ett medvetet val att gå på kommersiell marknadsföring angående detta goda bakverk. särskilt som de säljs för fem spänn på ica maxi. då är ju inte uppoffringen så stor. och ändå känns det som om jag är med och skapar ett kultursverige. ja shit. undrar hur det ser ut i framtiden. tänk om ungarna kommer hem från skolan och frågar vad midsommar är. men kanelbullens dag har de koll på.


fikade på kanelbullar efter frukost imorse innan sambon drog till jobbet. jag drar mitt strå till stacken och försöker vara en trevlig flickvän. åtminstone ibland. som idag. och nu  har jag haft hela kvällen för mig själv och bara myst. nyst och myst. hostat och myst. sovit och myst.


försökte vara smart och ansträngde mig för att ta tillvara på denna oväntade "extratid" almanackan fylldes av idag. och bara gjort saker jag själv velat göra (förutom diskberget). det har inneburit: en stund framför TV:n med katter på magen, pysslat halloween-kort, sovit, lyssnat på en ljudbok och stekt en miljon pannkakor. och sista timmen jag är vaken innan läggdags skall ägnas åt häxstudier. 

godkväll! 

Av vampireslave - 4 oktober 2007 14:28

har jobbat morgon. sjukanmälde mig när det mesta var avklarat för dagen. nu börjar förkylningen gå runt i kroppen igen. suck. fast tur i oturen att jag var tvungen att byta pass idag, det hade varit mycket jobbigare att jobba kväll. nu har jag i alla fall hela dagen på mig att vila.


ursäkta bloggandet för tillfället. det handlar lite väl mycket om mitt jobb just nu känner jag. förhoppningsvis är det övergående. och det illa kvickt. annars blir jag nog skvatt out of my mind.


(insane)


eftersom jag har privilegiet att ligga inne i soffan och snora när solen pumpar ut all ljuskraft utomhus blev det naturligtvis ett avsnitt av dr.phil och jag tror jag blir galen! (igen) sen jag slutade med mina p-piller förvandlas jag stundom till ett grinande träsktroll med papperstussar i nyllet. jag gråter för allting! än så länge inte vardagsvis när jag umgås med min sambo och vänner. men när jag tittar på TV. eller film. jag vågar allvarligt talat knappt gå in i vardagsrummet längre.


så sitter de där. öga mot öga med mr phillip mcgraw och grinar ut sina bekymmer. allt från stort till smått. allt från 700 utlånade dollar till käftsmällar till våldtäkter. och jag grinar med. halleluja. jag behöver inte ens ha bakgrundsfakta. jag kan trycka på TV:n och hamna mitt i ett program. sitter det nån där och gråter är det som om något klickar till inom mig. och kanalerna öppnas. som om jag blir smittad. och som allt annat i livet just nu ställer jag in mig på att detta bara är början. jag kommer svämma över den här stan.  

Av vampireslave - 3 oktober 2007 20:33

jag har ont i magen. som fan. tidigare idag kunde jag nästan inte stå upp. var nära att kräkas. på jobbet såklart. var annars. en medarbetare frågade mig om varför jag hade ont i magen. ingen aning. men sen kom jag på det. posttraumatisk stress. eller nåt. såhär mådde jag jämt mellan hakan och knäna innan jag blev sjuk. och sjukskriven ett par år.


det är bara att inse. fakta. min stresshantering är fortfarande urusel. knappt ens mätbar. det är fan knappt så att jag har någon stresshantering över huvud taget. sedan mobilen började ringa imorse har jag känt mig så trött. så less. och haft ont i magen. trots att jag inte varit särskilt stressad under dagen. men antagligen är jag det. ändå. utan att jag märker det. utan att någon märker det.


i och för sig räcker det nog med att öppna ögonlocken lite lite lite mer. för om jag tittar riktigt noga ser jag ju att varannan bokstav blir fel på tangenterna i detta inlägg. mina fingrar irrar över tangentbordet och hittar inte rätt. de är för stressade. har inte tid att känna efter. att söka tills det blir rätt. min touch-down metod är i vanliga fall felfri. för elva år sedan skrev jag drygt tre bokstäver i sekunden, och sedan dess har det bara blivit bättre. men nu. hjälp. tillbaka och sudda. tillbaka och sudda. stressen är efter mig. hinner ifatt. 



Av vampireslave - 3 oktober 2007 10:12

innan denna föreläsning ens är färdig förbereds nästa. 8 november skall jag öppna en temadag med min berättelse. temat är en stor händelse i psykiatrin. jag kommer vara på st.görans sjukhus bland ca 230 åhörare. inte utan att det pirrar i magen lite grann redan. men först skall kommande måndag klaras av.


det verkar som om jag får tid till att repetera orden. pga major personalbrist på jobbet måste jag flytta runt mina arbetspass. torsdag och fredag måste jag arbeta förmiddag och då har jag ju två kvällar att plugga på. inget ont som inte för något gott med sig. inte lika kul dock att bli väckt av hysterisk personal som i panik ringer runt på mobiler. överlägger allvarligt på att sluta använda mobilen som väckarklocka. 


fast all skuld ska de inte ha. blev faktiskt väckt ännu tidigare av en snubbe som ringt fel. sambon gick upp och tog det. hörde hur han väldigt långsamt förklarade "nej vi har inte ringt dej, det är inte vårt telefonnummer" två gånger. fatta långsamt. undrar om han oxå blev väckt i sömnen.   

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards