Alla inlägg under oktober 2007

Av vampireslave - 14 oktober 2007 11:01

nästa helg får vi tydligen en ny tv. eller får. vi ska köpa den. men billigt. tack vare en kompis som ska köpa en större. fast denna blir större än den vi har nu. mycket. typ tjugo tum större. blir kul med filmkväll sen. och musikvideos. jag längtar lite faktiskt.

Av vampireslave - 12 oktober 2007 19:36

en överraskning låg på dörrmattan när jag kom hem. spännande. pirrigt. nyfiken. glad.


jag undrar vem det är ifrån? 

det stod nämligen ingen avsändare...

hihi, men budskapet gick fram!

tack så mycket!

vem du än är... 


jag har satt upp lappen på kylskåpet. bland min magnetpoesi. för att jag ska se den varje dag. när jag gör i ordning frukost, tänkte jag. som en start på dagen. då kan jag tänka på det. lappen. inspirationen. människan. försändelsen. ibland behövs inte så mycket mer än ett ord. på en lapp. i ett kuvert. och kanske ordet är. inspiration.  

Av vampireslave - 12 oktober 2007 19:29

att det var äkta snö vid sergels torg igår råder nu inga tvivel om. träffade nämligen jultomten på centralen idag. med bjällror, röda kläder och långt skägg. lite tidig men han rekar väl oktoberpaniken i storstan. såg förresten på coop forum för två dagar sedan att de redan börjat julskyltat. jag säger inget mer. men bara så ni vet ska vi fira halloween/samhain först.


träffade malin idag. tack käraste. för underbart god cheesecake och förträfflig support som bara en älv-förälskelse kan bistå med. malin har en älva på sin arm som hör ihop med älvan i min nacke. och så är det. ett osynligt band. 


när malin farit iväg till andra äventyr satt jag och väntade på varulvsprinsen. köpte två tattoo-tidningar och lyckades fördriva en timme i city. sen var det tänkt att vi skulle köpa nya kängor. men så blev det inte. jojo-vädret höll på att göra oss tokiga. ena stunden strålande sol och blå himmel, andra stunden spöregn och grådis, den tredje stunden hagel och snålblåst. hemåt alltså.  

Av vampireslave - 12 oktober 2007 06:29

de pratade om snö på vädret. och nog låg det snö på backen inne i stan igår. fast jag vet inte om den fallit naturligt eller varit del i en show. en enda driva snö låg vid plattan. en kvadratmeter vinter mitt i all storstadsstress.


jag och min far tog oss till stadsteatern och såg en föreställning. det kallas tydligen absurd teater. och vi fattade nästan ingenting. men kul att göra något annorlunda. det är inte så ofta jag går på teater tyvärr. ett budskap snirklade sig dock ned till publiken. och det var att alltid se det goda och positiva, hur svår ens situation än är, att alltid vara glad att man åtminstone har sig själv och de förmågor som kvarstår, att kunna prata, tänka, se med friska ögon och så vidare. framställt på ett väldigt absurt sätt. men jag tog det till mig.


och nu är jag uppe i ottan. sista dagen av två lediga. och den skall utnyttjas till fullo. ska träffa min umeå-pluggande vän som denna förmiddag befinner sig inom räckhåll. sen ska jag spendera tid tillsammans med min kära sambo. får se vad vi hittar på. just nu är jag väldigt trött, men det finns alltid ett tåg att sova på.

Av vampireslave - 11 oktober 2007 11:10

funderingar. under gårdagens morgon och förmiddag var jag åter på jobbet. jag provade en ny taktik. att inte tänka. det fungerade ganska bra. åtminstone höll det känslor av hopplöshet och otålighet i schack. jag funderade inte så mycket kring arbetsuppgifterna jag var tvungen att utföra. försökte istället rensa hjärnan och inte tänka alls.


det var ganska skönt. och jag upptäckte att det är när jag börjar tänka om och kring de olika arbetsuppgifterna som känslorna tar över. som de börjar skrika och gorma och trigga mig i skallen.  vad sen det betyder vet jag inte riktigt. men att lyckas hålla dem ifrån mig kändes bra. sen fattar jag också att det inte är en lösning i längden. men för att kunna ta itu med problemet måste jag först ta reda på vad problemet är. 


ingen chef har ringt idag heller. snart är han en vecka försenad. minst. inte för att jag tror på tjänsten längre. egentligen dog hoppet i det ögonblick då jag la på luren och fick veta att jag var nummer tre i kön. nu handlar det mer om principer. framför allt en chef skall inte bete sig som en ignorant idiot. det är människor vi talar om. och människor har känslor. (även om jag försöker trycka bort dem ibland). har han lovat ringa mig ska han göra det. 


andra funderingar. kom hem från jobbet igår och var supertrött. börjar tro att heltid inte passar mig just nu. kanske borde jag gå ned i tjänstgöringsgrad. samtidigt vill jag inte gå till handling utan att vara säker.  men men. somnade på stört. med katter om mig och kring mig och överallt. mysigt. vaknade av att klockan ringde när tvättiden började. blev lamslagen. orkade inte. ville inte. jag låg och lyssnade på mobilen där den låg och tjöt. enda anledningen till att jag inte bröt ihop var nog att jag redan låg ned. och kramade en katt.


det blev inget tvättat den eftermiddagen. kände mig sämst. inte orkade jag ta mig till träningen heller. blir alltså inte ett enda träningspass denna vecka. funderade mycket på det, och kom fram till att mina dagar just nu handlar om dåligt samvete. vad jag än gör/vad jag än inte gör präglas det av dåligt samvete. när jag är på jobbet har jag dåligt samvete för att jag mentalt inte vill vara där, vilket yttrar sig fysiskt. jag är trött, på dåligt humör, orkeslös och har inget tålamod. ingen inspiration. när jag är hemma har jag dåligt samvete för att jag inte orkar exempelvis tvätta och fixa, eller över en sån sak som att jag inte orkar vara ute och promenera i det vackra vädret. jag vet ju att snart blir det mörkt.


senare på kvällen blev det lite lättare. tog tillfället och låsbrickan och störtade ned till tvättstugan. det fanns ett ledigt pass och jag började arbeta bort mitt unkna samvete. sambon som hade lite inplanerat för kvällen hjälpte till i den mån han kunde. och på väg in från tvättstugan med sista omgången för kvällen sa han:


"du kanske är deprimerad, trots att hösten är så vacker och poetisk kan man ju känna sig deprimerad ändå" 

och jag sa:

"ibland är det ju det vackra och poetiska som är svårt"


nästa vecka lägger vi nytt schema för sex veckor framåt. det är så det funkar på mitt jobb. sex veckor i taget vet jag hur jag jobbar. och var sjätte vecka måste jag sitta i personalgruppen och verbalt slåss för de tider jag vill arbeta, för de tider som passar ihop med mitt liv och med en sambo som jobbar skift. var sjätte vecka måste jag sitta och räkna vecko-timmar, sexveckors-timmar, dagstimmar och beränka dygnsvila och veckovila. räkna arbetsdagar och arbetspass. jag hatar det. men för att försöka göra någonting åt situationen har jag lagt in två veckors semester i skiftet november/december. kanske är det vila jag behöver. om inte annat är det värt att prova innan jag gör något mer drastiskt. känns det som.

Av vampireslave - 9 oktober 2007 18:52

halvdepp och halvpissed. denna dag har åter gått i tristessen tecken. gråzoner. trots vackert väder. surmulet humör. otålig. besvärlig. jag har inte varit bekväm i dagen. inte på jobbet. inte i skinnet. kom på mig med att titta på klockan hela tiden. två timmar kvar. en timme och femtionio minuter. femtioåtta.. jag försöker hitta det roliga på jobbet igen. jag letar och letar. under bord och stolar. i skåp och lådor. ingenting. fruktlösa försök. var har jag lagt den?


inspirationen.


verkar vara borta. får köpa en ny. inspiration alltså. men var då? träffade en vän idag. vi fikade på stan. pratade. bollade. funderade. han peppade. och peppade. och peppade. jag ler när jag tänker på honom. så snäll. och kanske kommer det att hjälpa. peppet. när jag rett ut boet av trassliga tankar. när nu det blir.


för övrigt har jag städat på balkongen idag. hittade bebisar i en filt som legat ute. de var minimala och knallorange. liknade spindelkryp. filten fick ligga kvar. imorgon ska den tvättas. hoppas de hinner flytta på sig innan dess. rensade upp i gamla krukor och lådor. ställde undan det som skall övervintras. samlade ihop det som skall åter ut i skogen. varför slänga jord i soporna när det återvinns så lätt.


en annan dag ska jag plocka upp löv till balkongen. det mesta ska läggas i krukorna för att isolera inför vintern. men en hög ska katterna få. de älskar det. när det prasslar och rör sig i vinden. särskilt wilma blev tokig förra året. hon snodde runt i högen så alla löv yrde omkring. kul att se. men ut vill de inte gå. då blir de bara rädda. så jag får helt enkelt plocka upp naturen till dem. är inte så svårt när den ryms i en påse.


ingen träning idag. känner mig dålig. tränade inte igår heller. men igår var det skönt att sitta i vårt mysiga kök och lyssna på en ljudbok och dricka te, pyssla lite medans. ikväll vet jag inte vad jag ska göra. känner att jag behöver göra ingenting. gå runt och peta i blomkrukor och plocka dammtussar kanske. prata med katterna. lyssna färdigt på boken eller sitta och rita. inte svettas och pressa mig själv i en gympasal. fast jag borde. skulle nog må bättre då. men orken finns inte. att ta sig dit. den största tröskeln att klättra över. därför stannar jag inne resten av dagen.

Av vampireslave - 8 oktober 2007 17:42

på väg hem gjorde jag en avstickare. hade hört talas om ett antikvariat på drottninggatan som tydligen skall ha huvudstadens bästa utbud av ockult litteratur. nyfiken. med tanke på mina studier i häxkonst och magi skulle det vara väldigt intressant att ta sig en titt. well. jag hittade dit. och längtade i skyltfönstren. men naturligtvis är det stängt på måndagar.

Av vampireslave - 8 oktober 2007 17:24

imorse var jag uppe med tuppen. semesterdag från jobbet och spännande uppdrag i sikte. höll på att somna på pendeltåget. nästa föreläsningsstund var kommen.


och det gick bra. kändes lite rörigt i början, men tydligen ingenting som märktes. de var nöjda och imponerade. känns kul. efter föreläsningen var det frågestund. psykiater och terapeuter frågade ut mig om det mesta, särskilt om hur min behandling under sjukskrivningstiden var, vad som hade kunnat göras annorlunda, vad som kunde ha satts in tidigare. vändpunkter och självmordshandlingar.


svåra frågor att svara på. men de frågade för att få svar. för att kunna ändra. för att kunna förändra. och det är ju precis vad jag hoppats på från början, att kunna förändra.


som de andra gångerna ledde detta vidare genast. jag skall skriva ned min berättelse utifrån ett vårdperspektiv och skicka in till NASP. de skall använda dokumentet som erfarenheter utifrån ett kliniskt perspektiv. och därmed få möjlighet att ändra på hög nivå. kanske högsta nivå. för att så många människor som möjligt skall fångas upp av psykiatrin innan det är för sent.


ytterligare ett uppdrag blev inbokat också, men där har jag inte riktigt klart för mig än vilken min del blir i det hela. ingen föreläsning. mer som ett öppet café dit ungdomar är bjudna för att tala om mående i livet. en programledare från TV skall hålla i kvällen och med i publiken behöver de personer som själva kan berätta saker ur sitt liv, och det är där jag kommer in. spännande.


det tar på kroppen att hålla i föreläsningar. att lämna ut sig själv. att prata ensam inför många människor. visserligen vill jag prata om det som hänt, jag vill prata inför varenda en av människorna, men det är inte utan att det kostar energi. jag somnade med ett brak på pendeltåget hem. en snäll kille ruskade mig lite när vi kommit till ändhållplatsen. dags att stiga av. yrvaket sprang jag till bussen. och kämpade för att inte somna igen. väl hemma däckade jag i tre timmar.


och nu har det blivit dags att laga mat. är hungrig som ett rovdjur.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards