Direktlänk till inlägg 25 september 2007

aj!

Av vampireslave - 25 september 2007 13:42

nu har ödet gjort det igen. idag fick jag en solklar klackspark upp i röven. ödet vill än en gång säga mig något. för att ni skall förstå vad jag pratar om krävs lite grundläggande info.


jag arbetar på en gruppbostad där vuxna människor med olika handikapp och utveckingsstörningar bor. jag arbetar alltså som vårdare i deras hem med allt vad ett hem och vardagsliv tillika fritidsliv innebär. för att dessa människor skall leva så "normalt" som möjligt åker de varje vardagmorgon iväg till en daglig verksamhet. det är istället för att åka till ett arbete. på en daglig verksamhet utför många arbetssysslor av enklare art, såsom att packa skruvar i plastpåsar eller göra i ordning plåsterkartonger. de människor jag arbetar med är tyvärr så gravt utvecklingsstörda att de inte klarar av några arbetsuppgifter. deras dagliga verksamhet handlar istället om att träffa andra människor, engagera sig i socialt utbyte, sinnesstimulering och annan sysselsättning.


hur som helst. på gruppbostaden jobbar vi från sex på morgonen till tio på kvällen i olika skift. självklart finns det nattpersonal oxå. vi har även helgtjänstgöring och kan aldrig räkna med att vara lediga under storhelger som till exempel jul. på daglig verksamhet har man arbetstid måndag till fredag och är ledig alla röda dagar.


när jag skulle börja jobba igen efter 2,5 års sjukskrivning sökte jag en tjänst inom daglig verksamhet. jag kände redan då att ett arbete dagtid skulle vara bäst för mig eftersom jag då var väldigt bunden vid rutiner. jag fick tyvärr inte den tjänsten eftersom jag var deltidssjukskriven och de ville fylla på med "frisk" personal. 


idag var jag på studiebesök, på den daglig verksamhet som jag en gång sökt en tjänst på. anledningen till det är att två personer som bor på den gruppbostad där jag jobbar åker till denna dagliga verksamhet, och i egenskap av stödperson för en av dem åkte jag till deras "arbete" för att bilda mig en uppfattning om vad de gör om dagarna. en mycket intressant och givande besök by the way. 


och vad får jag då höra. för det första träffar jag på deras chef som jag känner sedan tidigare i och med att jag sökt en tjänst där. det är oxå en chef jag hade mycket kontakt med när jag började arbetsträna. han småpratade lite, undrade hur det hade gått och blev glad när jag berättade att jag nu är uppe i heltid. när chefen försvunnit och jag börjar prata med personalen i verksamheten berättar det att en person slutat hux flux förra veckan. de är alltså ute efter att anställa någon ny, någon som redan jobbar inom kommunen eftersom det är anställningsstopp. 


eftersom jag känt en tid att det är läge att flytta på sig, eftersom JAG jobbar inom kommunen, och eftersom jag dessutom känner chefen sedan tidigare kan ni tänka er hur det såg ut när jag kom hem:


högersko flög åt ett håll. vänstersko åt ett annat. jackan hamnade i köket och raggsockorna vid toadörren. det uppstod minst sagt tumult i min jakt efter luren. när jag väl fick tag i den slog jag numret till växeln åtskilliga gånger. det tutade bara upptaget hela tiden. jag började bli riktigt förbaskat innan jag fattade att riktnummer även krävs dit. jag ringde och fick chefens nummer, blev kopplad till hans mobil, inget svar. självklart lämnade jag meddelande och hör han inte av sig idag blir jag telefonterrorist imorgon.  

 
 
BLomst

BLomst

25 september 2007 14:01

Håper du får tak i sjefen så fort som mulig - LYKKE TIL! (:

http://blomst.bloggagratis.se

 
Nathalie

Nathalie

25 september 2007 14:47

FAN VAD KUL!

http://meandmymen.blogg.se

 
Ingen bild

Slusk

25 september 2007 15:15

Lücka till!
*ler glatt och håller tummar*

 
Lindalarven

Lindalarven

25 september 2007 18:46

träsked är motsatsen till silversked :)

håller alla larvtår och tummar för jobbet!

http://hallonlarv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vampireslave - 28 oktober 2009 20:42

jag provar mina vingar. kanske kan jag lära mig flyga. åtminstone förstå hur wordpress funkar. där tänker jag hålla till ett tag. får se vart jag landar. kika in i nätet hos vampireslave! ...

Av vampireslave - 27 oktober 2009 18:48

idag är det lördag. så sant som det är sagt. desperate housewives på tv ikväll. alltså är det lördag. nya nemi ramlade in genom brevlådan idag. dubbellördag. och på lördagar får man äta godis. därför gick vi i samlad trupp till affären för att inhand...

Av vampireslave - 26 oktober 2009 12:34

det här med tid. den är svår att hålla koll på. nuförtiden. åldrar och minuter känns som petitesser. men visst blir kinderna lite skamligt röda när jag vid frukosten insåg att vilda och yla blivit fem månader gamla. FÖR TVÅ DAGAR SEN.   för mycke...

arg

Av vampireslave - 25 oktober 2009 10:32

anledningen till att jag bytte till BLOGGAGRATIS bloggportal var för att slippa all satans reklam. trött på detta hos blogg.se tyckte jag att bloggagratis var ett perfekt alternativ. för ett tag sedan bytte portalen namn till bloggplatsen, och vad se...

Av vampireslave - 24 oktober 2009 19:03

tvillingbetraktelse. ibland händer det att fel barn stoppas i fel säng. småkrypen är inte alls lika. och otroligt lika. på samma gång. dialogen som utspelade sig är ju inte klok egentligen. jag skyller helt och fullt på den utarmande tröttheten:   ...

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards