Alla inlägg under juni 2007

Av vampireslave - 14 juni 2007 21:55

jag har ett stort pussel  på köksbordet. jag fick lite panik när jag kände nerverna spatsera utanpå skinnet. brutal åtgärd befogad. jag påminde mig om två pussel jag fick av min mor för länge sedan. inplastade, orörda reafynd. perfekt. eftermiddagen har ägnats åt att knåpa och pilla. jag har än så länge fått ihop ett stort träd, två halva mindre träd, en liten katedral av något slag, en kossa, en bil, några hus och lite väg. först känns det omöjligt att sätta mig ned och organisera tusen stycken pyttegrejer. och efter tre timmar upptäcker jag att det är lika svårt att slita mig därifrån. åtgärd succeeded.


ägnade mig åt häxmeditativ utevistelse. alltså promenad till affärn. mission för tillfället var att fokusera på andningen. det gick åt pipsvängen. själva fokuserandet lyckades bra. de senaste dagarna har jag knappt kunnat andas normalt. känns som en blandning mellan panikattack och astma hela tiden. därför är det rätt svårt att inte fokusera på andningen. det var när jag försökte göra något åt det som uppdraget sprack. och inte har jag energi att försöka igen heller. jag hoppas på lättare dagar i helgen. 


förresten ser det rätt kul ut när stormvinden river i alla gardiner. på grund av värmen de senaste dagarna har alla människor fönstren på glänt. jag fnissade för mig själv när hela hyreshuset fladdrade på alla sidor av gardiner som rymt. såg ut som om huset ville flyga iväg. 


och apropå skitvecka så har vår ytterdörr slutat fungera. praktiskt. det började igår kväll när jag ville komma inomhus efter jobbet. jag slet tills svetten rann innan dörren gick upp. låskrångel igen. bara tredje gången. första gången det hände sa en skruvmejselfixare: "jamen, det ÄR så med dörrarna i det här området, ALLIHOPA. du får räkna med att låsen slutar fungera helt plötsligt. det är inget att göra åt. bara ringa oss så får vi skicka in det på lagning." påminn mig om att aldrig gå hemifrån utan mobiltelefon, och definitivt inte glömma mobilen den gången jag kommer på idén att gå ut med soppåsen mitt i natten. byt dörrlås! 


killen som fixade krånglet denna gång var ny. han höll med mig. varför inte byta? och när han ringt chefen och påtalat att detta var tredje gången muttrade han moloket om att de skulle skicka in låset på lagning. jahapp. ett temporärt i dörrn så länge och tillfälliga nycklar. men vad tusan. jag börjar ju bli van. 

Av vampireslave - 14 juni 2007 11:07

lackstink i näsan och slipgrus i ögonen. nu avskyr jag allt vad renovering heter. vampireslave kan inte låta bli att sjunka in i dagdrömmars land när livet i verkligheten känns tungt. ...dra ut laorilith på nya äventyr i world of warcraft, bygga en koja på balkongen, testa min hängmattas gunggränser, jaga pälsmonstren med kattmynta, öva magi, hoppa baklänges, bada i regnväder...


igår kom tre små troll hem till mig. det var kul. vi pysslade med mina pärlor. resultaten blev  häpnadsväckande konstverk. sen åt vi pannkaka tills äppelmoset sprutade ur öronen. hela hemmet började vibrera av den konstanta energi som bara barn har. det var skönt att få lite snålskjuts. 

Av vampireslave - 12 juni 2007 18:20

det är tungt på jobbet. renovering. utflyttad verksamhet. ofullständigt schema. slipdamm. lacklukt. vrålande maskiner och bankande på tak och under hus. irriterad och trött personal. jag vill ha semester!


det enda som är trevligt i röran är polackerna. de kan ingen svenska (förutom hej) och ingen engelska (förutom goodbye) men är glada hela tiden och gör allt som står i deras makt för att inte vara i vägen. otroligt mycket kommunikation kan ske via svenglish och gestikulerande.


jag skulle vilja berätta något roligt. men det känns inte roligt just nu. jag vill vara sommarglad.  

Av vampireslave - 6 juni 2007 12:16

gårdagen bjöd på kärleksspatserande i gamla stan och hutlös shopping. det kändes inte fel alls. särskilt inte när sambon kaxigt slängde fram sitt kort i varenda kassa. när han sedan kollade sitt saldo vid en bankomat flämtade han till och utropade: "men! det här kan inte stämma!" naturligtvis stämde det. vi hade nämligen gjort av med många ettor och nollor, och trots det fanns mer pengar kvar på kontot än innan vi började. skattepengarna trillade in.


nu har jag världens finaste jacka hängandes i garderoben. den är svart med mycket rysch-pysch, fina kragar å spetsar. den går ned över rumpan och är hög i midjan framtill. så vampyristisk som det bara går. när jag orkat byta batterier i digitalkameran kanske jag lägger upp ett kort. en jäkla tajming att vara inne i stan med spenderarbyxorna på och det dessutom är 30% rea i favoritaffären. det blev en fin gotisk långärmad överdel som kommer passa mina kjolar fantastiskt bra. sen blev det en svart spargris med döskallar på. lite ironiskt när jag tänker efter. 


sambon köpte en jättevacker jacka. först trodde jag att han svimmat i omklädningsrummet, när jag sedan tittade efter stod han leendes och beundrade sig själv i spegeln, vred sig fram och tillbaka, tittade uppifrån och ned, sträckte på sig och poserade. hela uppenbarelsen lyste inifrån båset. inte konstigt att det tog tid. 


nu ska jag iväg å jobba kväll. och vet ni vad? mitt under det galna pengaflödet ringde mobilen. en kollega berättade att jag slipper jouren i natt på grund av att situationen ordnat upp sig till ordinarie struktur. jag kunde inte hålla mig. "yes!! fan vad skönt! du anar inte, jag har aldrig haft så tråkigt i hela mitt liv!" han bara garvade i telefonen, men konstaterade "japp. jag sa likadant när de ringde till mig."  

Av vampireslave - 5 juni 2007 11:50

det är sommar ute. jag har precis sovit igen mig lite. och käkat mat. gårdagen med tillhörande jour var väldigt långtråkig. eftermiddagstimmarna släpade sig fram. nästan så att jag önskade att något oförutsett skulle hända. när det väl gjorde det önskade jag naturligtvis tillbaka. ett jourpass kvar med start imorgon klockan 13. jag läntar. inte.


idag är en annan dag. en sommardag. underbart ute med flygfän fladdrandes i blomlådorna, katter som tjuväter lavendel och  fåglar som kvittrar i träden intill. jag vill verkligen inte sitta vid datorn. ett litet uppdrag måste dock slutföras. dags för månadsrådgivning med häxkursens mentor. 

Av vampireslave - 4 juni 2007 12:44

igår var det söndagskalas för nybakad tonåring. en brorsdotter fyllde år. jag kommer inte ens ihåg hur det var att fylla tretton. känns som hundra år sedan. och ändå känner jag mig inte det minsta vuxen. märkligt. åldern är nog till för att kontrollbehovsmänniskan som vanligt skall kunna placera in alla individer i givna fack.


nu står magen i fyra hörn och jag har precis klämt i mig lunch. supersmarrig pasta med vegetarisk sås. den här veckan börjar bra. lagad mat redan på måndagen. kors i taket. det beror på att jag fyller mina energidepåer inför kvällen. ett arbetspass av mastodontkaraktär lurar i mörkret med gnistrande huggtänder och gripande klor. 


klockan 15 börjar jag. klockan 8.30 imorgon bitti får jag gå hem. som tur är ska jag inte ha vaken natt. men sova på jobbet. undrar hur det känns. snart vet jag. och jag vet oxå att jag antagligen kommer att bli väckt. om inte en gång så flera gånger. för att göra mycket otrevliga saker. särskilt med john blund hängandes i bakfickan. men överlever gör jag. ska gå om samma procedur på onsdag igen. undrar om jag blir kung i baren sen?  

Av vampireslave - 1 juni 2007 12:19

satte precis tänderna i en pung. egentligen var det en aptitrödbeta på burk. i samma sekund jag körde gaffeln till munnen insåg jag att den lilla rödbetan såg precis ut som en skinnflådd spermiepåse. jag ska köpa skivade rödbetor i fortsättningen.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards