Alla inlägg under juni 2007

Av vampireslave - 24 juni 2007 10:17

så har en typisk svensk midsommarhelg avlöpt. regn smattrandes mot partytältets tak och mysigt huttrande i stearinljusens sken. det kunde faktiskt inte varit bättre.


sambos lillasyster: fan, jag kunde aldrig tänka mig att du hade sådär lockigt hår!?

vampireslave: då har du aldrig sett mig på morgonen...

sambos lillasyster: men... jag har ju aldrig sett dig i hår!


min rakhyvelslipade skalle med tillhörande fantastisk mohawk börjar bli ett minne blott. när jag och min sambo träffades var stråna inte mer än någon centimeter på skallen. nu böljar håret i ostyriga testar ned till axlarna.


sambos låtsaspappa: jag känner mig som en prost på en söndag!

vampireslave: va?! hur fan känner sig en ost på en söndag?!  

Av vampireslave - 22 juni 2007 00:10

jag är trött. och när jag är trött skrattar jag oftast hysteriskt åt allting. för att nämna ett exempel kan vi ta dasstidningens senaste nummer.


marknadsföring

-så här funkar det


du är tjej och ser en snygg kille på en fest. du går fram till honom och säger: jag är fantastisk i sängen.

det är direkt marknadsföring


du är på fest med en massa kompisar och ser en snygg kille. en av dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: hon är fantastisk i sängen.

 det är annonsering


du ser en snygg kille på ett party. du går fram till honom och får hans telefonnummer. nästa dag ringer du honom och säger: hej, jag är fantastisk i sängen.

det är telefonförsäljning


du ser en kille på en fest. du rättar till klädseln innan du går fram och häller upp en drink till honom och frågar får jag? du lutar dig fram och låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger: bara så du vet, jag är fantastisk i sängen.

det är PR


du är på en fest där du ser en snygg kille. han kommer fram till dig och säger: jag har hört att du är fantastisk i sängen.

det är tecken på ett starkt varumärke


du är på en fest. en snygg kille flirtar med dig, men du övertygar honom att gå hem med din kompis istället.

det är representation


din kompis kan inte tillfredsställa sin nye kille så hon ringer dig.

det är teknisk support


en kille kommer in på en fest. han blickar ut över lokalen och önskar inget annat än att få alla brudar. han ställer sig därför på ett bord och vrålar: jag är fantastisk i sängen!!!

det är spam



Av vampireslave - 22 juni 2007 00:06

jag är kräfta. en typisk sådan med allt vad det innebär. så här stod det i kräftans horoskop i en tidning sambon hade med sig hem:


"du är ju inte precis den lysande stjärnan på affärshimlen. du kommer förmodligen syssla med import av holländsk porr och sexleksaker.

turnummer: inget

berömd kräfta: mike tyson"


och vad tror ni stod i sambons horoskop då? så här lyder skorpionen:


"du tycker att partnersex är ett överskattat nöje och sitter gärna hemma och onanerar en lördagskväll.

din färg: beige

känd skorpion: danny devito" 


aha. 

Av vampireslave - 21 juni 2007 23:48

hur man bäst tillbringar ledig tid. ät så mycket chocolate cookies du bara orkar. gärna tills smulor sprätter ur öronen. drick ett stort glas mjölk. fan vad man får ont i magen!


yees. nu är jag fri i tre hela dagar. ska bli underskönt. funderar på att städa hela lägenheten, resa jorden runt, ta en helgkryssning, åka till åmål bara för att, spendera pengar, köpa julklappar till alla jag känner, försöka komma med i guinness rekordbok och, om jag hinner, putsa fönster.


haha. ni måste vara trötta som gick på det. lika trötta som jag ungefär. imorgon tänker jag max ta cykeln till affärn och köpa jordgubbar. sen inväntar jag med förtjusning en magisk kväll i goda vänners lag. regn eller inte. som sagt förr: spelar ingen roll! jag är ledig!! 

Av vampireslave - 20 juni 2007 10:05

jobba jobba jobba. jag kan gå in på intranätet och spana in min kommande lön. den ser inte alls dum ut. fackförbundet kommunal förhandlade bland annat till sig en extrautbetalning på 1800 kr till samtliga heltidsanställda. den utbetalas på junilönen. extra tillskott har jag aldrig gråtit över.


har bara kvällspass denna vecka. börjar vanligtvis mellan 15 och 16. det verkar dock som om allting passar på att hända dessa dagar innan jag går på långhelgsledigt. personer blir akut sjuka och måste snabbt till läkare. märkliga grejer händer som aldrig inträffat förut. jag har därför fått börja tidigare varje dag och haft riktigt långa pass. men men. inget ont som inte har något gott med sig. på tre dagar har jag nu tjänat ihop till en extra ledig dag, eftersom jag inte väljer pengar för min extratid utan vill ha ledigt istället. känns ändå värt besväret då.


en skum grej egentligen. förr valde jag alltid extrapengar, övertidsersättning osv. för alla kurser, utbildningar, extrapass jag kunde bli inkallad på. idag har jag omvärderat det. de pluskronor som redovisas i lönekuvertet är knappast värt att slita ut sig för. möjligen har det med 2,5 års sjukskrivning att göra, men jag inser i alla fall nu att återhämtning sker bäst i vila, och inte med rullande dollartecken i ögonen.


fy sjutton vad jag längtar efter midsommarhelgen. spelar ingen roll om det innebär regn eller solsken. visst skulle det vara mysigt att gömma sig ute i naturen på picnicfilten med döskallar, men i värsta fall har vi ju bästa och mysigaste balkongen att kura ihop oss på. och hur dumt låter det egentligen? sambon ska iväg och handla imorrn efter jobbet, så när jag kommer hem kan vi börja socialisera på heltid, i alla fall för några dagar framöver. bara två kvällspass kvar...

Av vampireslave - 20 juni 2007 10:03

utan minsta lilla intag av alkohol.

språkpolisen: en fotnot - flera fotnötter!

vampireslave: ett jordgubbsland - flera jordgubbsländer! 

Av vampireslave - 16 juni 2007 08:34

efter flera månaders eremitliv hittade vi ut till civilisationen. när bussen kom ned till centrum såg vi massa folk och evenemang runt hela gågatan. jag mumlade undrandes för mig själv om vi hade missat något. tjejen som satt bredvid mig på bussen sa att det var telgedagen. jaså, då hade jag alltså missat nåt.


vi snubblade över en timo som vi drog ned till maren och proppade full med glass. sen snubblade vi över en markoolio och kunde inte låta bli att råcka-påå. sen snubblade vi över solna och kunde inte låta bli att äta oss mätta på grillfest hos jakob och linda.

Av vampireslave - 15 juni 2007 18:41

vi åkte skogsvägen. min mor och jag. hennes bil tuffade på mellan gamla ekar och ängar. plötsligt flög en ekorre över vägen. den for in under bilen och in i skogen på andra sidan. den snuddade inte ens fordonet. som en blixt med lurvig svans.


sedan körde vi förbi ett kärr. där stod en ståtlig älgtjur och svalkade fötterna i solskenet. hjärtat dunkade fortfarande efter ekorrens vilda framfart, men skogens konung stod oberörd och bergfast i svensk natur när den är som bäst. det smittade av sig. jag lutade mig tillbaka i bilsätet, nöjd över att sitta på passagerarsidan, och tittade framåt på vägen.


och vad traskar där. alldeles i vägkanten knatar en liten rävunge, gyllenbrun och maffig svans. den vände huvudet bakåt å kikade på oss när vi kom körandes. mitt hjärta sprängdes. den såg vilsen ut. bortkommen. det gjorde ont i kroppen när bilen bara fortsatte att åka iväg, jag ville ta hand om den, leta rätt på ungens mamma, ge den vatten att dricka...


när förnuftet återvänt från sin tillfälliga utsvävning kände jag lycka över att ha sett allt detta. en svensk safari på mindre än två minuter.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards