Alla inlägg under maj 2007

Av vampireslave - 13 maj 2007 07:30

igår var jag med och byggde det största pussel jag någonsin sett. närmare bestämt 9*9 meter, alltså 81 kvadratmeter! och dessutom tre stycken. den invigde kampsportsnörden vet naturligtvis att jag pratar om mattor. istället för ringar som man ser i exempelvis boxning på TV har vi mattor av skumgummi. stora och platta och bra att fajtas på. och gjorda som pusselbitar. 243 pusselbitar byggdes alltså ihop igår kväll. varför då, undrar ni?


det skall jag berätta. idag söndag 13 maj går historiens första Svea Cup av stapeln i Wasaskolans gymnastikhall i Södertälje. vi jobbade i fyra timmar igår kväll med att få i ordning så mycket som möjligt. förutom mattor byggde vi sarger, möblerade med massa bord och stolar och bänkar, dekorerade, satte upp banderoller, gjorde i ordning baguetter och fikabröd till cafeterian, städade, fixade med medaljer och sprang allmänt omkring och var förvirrade. jag blev utnämnd till chef över städgruppen. hooray.


har du en tråkig söndag skall du absolut ta dig till Geneta i Södertälje och närvara vid den absolut första Svea Cupen i taekwon-do. ett evenemang som förhoppningsvis återkommer varje år hädanefter. nu har jag bråttom. ska vara på plats om tio minuter och starta dagens förarbete. vi ses!


SVEA CUP

Av vampireslave - 12 maj 2007 04:20

tänkartimmen. ungefär klockan tre om natten. då vaknar jag ofta. känner mig pigg. hungrig och te-törstande. om jag är ledig går jag upp. som nu. sitter och slöar vid datorn och har det allmänt bra. gosar med en katt som orkar öppna ögonlocken. lagom innan dagen nalkas kryper jag ned igen. i en varm säng i en varm famn. somnar så medan morgonen gryr.

Av vampireslave - 11 maj 2007 11:00

eftersom gröna faran sakta håller på att avvecklas behöver jag en ny fara på vägen. eller nygammal snarare. i eftermiddag skall jag äntligen hämta den vita! inte lika snabb, inte lika farlig, men ett fullgott fordon. den rullar på två hjul och drivs med havregrynsgröt och muskelmassa. gröna faran fick snällt eskortera mig till biltema där jag köpte välbehövliga uppgraderingspaket, såsom nya stänkskärmar, lysen, reflexer, kedjeskydd, lås, däck, slangar med mera. nu är allting på plats. jag ser fram emot en svettig sommar.

Av vampireslave - 10 maj 2007 21:41

jag klarade graderingen! från och med ikväll har jag 8 kup i taekwondo. alltså gult bälte. känns otroligt bra. strax ska jag duscha bort tre timmars svett. sen antagligen stensomna!

Av vampireslave - 8 maj 2007 17:56

igår kväll tränades självförsvar. det var kampsportpassets tema. roligt och brutalt. smärtsamt och lärorikt. när jag kom därifrån ömmade handlederna fruktansvärt, lillfingrarna knakade och huvudet balanserade högst ostadigt på nacken. men nu jäklar är jag farlig i skogen. lärde mig en brottarvolt vid namn karelin. den var spännande, och totalt omöjlig att beskriva i ord. förutom det övade vi nacksving och lite andra grepp, bland annat ett som kallas "maran."


ikväll är det dags igen. inte med självförsvar. men mönster, fyra riktningar, teknik, trestegssparring... i övermorgon är det nämligen gradering! hoppas att min beställda dräkt har kommit. det känns inte så seriöst att göra en gradering till taekwondo i kickbox-brallor.  

Av vampireslave - 7 maj 2007 18:57

intet ont anandes. så är den plötsligt där. döden. otäck och hänsynslös. sorglig och beklaglig. på väg upp från tvättstugan mötte vi en duva. den låg på marken med bruten nacke och stirrande ögon. det blödde mycket från munnen. den öppnade och stängde näbben hela tiden, som för att be om hjälp utan ord. klibbiga blodsträngar blandade med saliv. och den levde.


vi letade efter en sten. för att ända lidandet för fågeln. det är ju ändock en varelse med samma förmåga att känna smärta som andra. vi hittade ingen. paniken stegrades. jag kunde inte gå därifrån. i ett köksfönster stod en granne och ryckte på axlarna. jag bad min sambo att göra det oundvikliga. själv var jag för feg. med ett sorgset tryck försvann ett liv från jorden. men med nyfunnen styrka flög fågeln iväg och lämnade  sitt skal på marken.  


R.I.P  

Av vampireslave - 6 maj 2007 12:29

omröstningsresultat. vad tänker du kring häxkonst och magi? 


flygande kvastar&blåkulla - 0%

harry potter - 4.3%

trollformler&spells - 8.7%

är själv häxa/wicca/pagan - 13%

ingenting - 0%

fantasi&fantasy - 17.4%

naturkännedom&örter - 13%

oinvigd men vill söka kunskap - 13%

inte intresserad - 21.7%

annat - 4.3%


totalt har 23 personer röstat.  

Av vampireslave - 6 maj 2007 12:23

igår kväll tog vi bilen ut i skogen och vårfestade. vi hittade ett litet hus vid en väg med massa vitsippor i gräsmattan. i huset fanns trevliga människor. det blev provsmakning av hjortron-cider, gitarrspel och trummor. i brist på digeridoo fick ett dammsugarrör duga. stjärnklar natt med bävrar i soluppgång. jag däckade med ett marsvin i famnen. som oxå däckade.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards