Alla inlägg under maj 2007

Av vampireslave - 22 maj 2007 08:36

nu har jag skickat in mina första svar på frågor i magikursen. kursen består av tolv delkurser över ett år. till varje delkurs kan man välja olika nivåer för sitt studerande.


kursnivå behöver man inte göra någonting, det räcker med att få hem materialet och studera i egen vald utsträckning. på diplomnivå måste man skicka in svar på några grundläggande frågor, så att kursledaren ser att studierna fortskrider och följs, i slutet av kursen utdelas ett diplom.


initieringsnivå måste man svara på fler frågor än vid diplomnivå. man måste vara aktiv och ha egna tankegångar och reflektioner. om man inte vill svara på frågor kan man välja att skriva sammanfattande texter istället. i slutet av kursen utdelas ett diplom, och man kan oxå välja att initieras till häxa. efter genomgången initieringsritual fortsätter man att studera på egen hand, som solitär, eller går med i en grupp, ett coven.


den sista nivån är tempelnivå. då måste man först börja med initieringsnivå. senare i kursen kan man välja att gå upp till tempelnivå. tempelnivån ställer dels alla krav som finns på initieringsnivå, dels kommer fler frågor som rör den väg som Nattskogs Templet inriktar sig på. Nattskogs Templet har en egen tradition som man kan initieras i, men bara om man har samma åsikter, personliga inriktningar, visioner och ideal. har man inte det finns många andra grupper och covens att söka sig till.


spännande

Av vampireslave - 21 maj 2007 09:29

igår kväll fick jag mina sista blåmärken för terminen. sista träningspasset innan sommaren. kul att köra lite kickboxning när det varit så mycket taekwon-do för min del. nu väntar fyra söndagars sommarträning. av erfarenhet vet jag att den brukar vara lugnare, mer hålla igång konditionen och inte göra så mycket nytt. men usch, fyra söndagar är ju ingenting. lär ju vara glassig chokladgris när hösten närmar sig.


börjar få riktig ordning här hemma nu. dunderskönt. saker har hittat sin plats och allt onödigt är bortrensat. luft. rymd. plats. dans. reningen är inte helt klar, men nu är det bara roligt kvar. småpyssel, ritualer och magi. som oxå kommer ta tid, men jag längtar. 


satt och läste igår kväll. sambon sov i rummet bredvid. tillvaron kretsade kring en enda lampas sken. rumpan nedsjunken i världens bästa soffa. rökelse och ett tänt ljus. jag läste om de två pentagrammen, konstens källa och Templet. har bara lite kvar att färdigställa i delkurs 1. sen ska jag börja med delkurs 2. brevet ligger redan och väntar. 

Av vampireslave - 20 maj 2007 08:22

gårdagen innehöll även ett andra uppdrag för gröna faran. ett lite mer kritiskt. som vanligt låg jag och sov en stund mitt på dagen. min tupplur har blivit mer regel än undantag. hur som helst. jag vaknade av röster i hallen. upprörda röster. jag hörde folk gå fram och tillbaka i lägenheten. det var min granne som plingat på med en kompis i hasorna. kompisen var tokigt upprörd och behövde åka in akut till psyket. grannen hade inga pengar på mobilen och ville låna telefonen. sambon ringde polisen och förklarade läget. vi behövde en bil som kunde skjutsa in en person akut till sjukhuset. polisen i andra änden var otroligt seg. det lät som om de inte ville eller orkade åka hit. de ställde en massa dumma frågor, trots att min sambo upprepade situationens allvar. 


vad gör man inte för sina medmänniskor. mycket skit sätter var och en sig i själva, men jag tycker ändå att man ska hjälpa varandra när det behövs. och nu var det verkligen kris. jag sprang ut till bilen i pyjamas. körde upp till porten och packade in en upprörd kille i passagerarsätet. jag bad sambon att följa med.


vi pratade lugnande med honom och försökte fokusera. plötsligt säger han "jag tänker inte skada er, men jag har den här med mig" och tar fram en stor förskärare ur jackan. jag höll på att köra i diket. skit samma om en person bedyrar att han inte tänker skada någon! han har en fet jävla kniv på sig, förföljelsemani som inte är av denna världen och dessutom drogpåverkad. vilket uppvaknande.


jag var helt övertygad om att han skulle trycka skiten mot halsen på mig och be mig gasa på i 180 genom stan. han hade verkligen kaotisk panik. som tur var visste jag att sambon satt beredd i baksätet. men ändå. gasfoten darrade.


utanför psykavdelningen var väntetiden lååång. tur att det var helg och att den nödvändiga läkaren hade jour hemma. fan. kniven kunde lämnas in till mentalskötarna men inte blev jag lugnare för det. denna person är gammal narkoman och alkoholist. för ett par dagar sedan fick han ett återfall och knaprade någon sorts benzo. nu höll drogerna på att gå ur kroppen och därav panik, förföljelsemani, noja och rädsla. kniven tog han till för att kunna skydda sig. 


efter mycket om och men dök en mycket sympatisk och proffsig läkare upp. vi kunde lämna över kaos till rätta händer. när vi kom hem kände vi oss båda söndermanglade, trötta och upprivna. naturligtvis var det synd om denna person, och naturligtvis hade han satt sig i detta själv. jag hade många tankar under kvällen om huruvida man egentligen ska bry sig om sin medmänniska eller ej. det är väl i fall liknande detta som det ibland slutar illa. som det slår slint eller slår över. någon dör. alkohol och droger. psykiska sjukdomar. man vet ju inte mycket om människorna i ens närhet egentligen, de som inte är familj och vän. och hur hanterar man den ovissheten, som plötsligt en dag förändras till visshet?


"sköt dig själv och skit i andra" är ett talesätt som funkar i den här stan. så länge det efterföljs behöver man inte oroa sig. men jag kan inte ignorera människor som behöver hjälp. jag kan inte skita i den nödställda. och jag hoppas att andra inte skiter i mig när jag behöver hjälp.  

Av vampireslave - 19 maj 2007 10:48

gröna farans viktigaste uppdrag är nu slutfört. till mina katters stora förtret. ortens mest högljudda kattsymfoni underhöll mig i flera mil. funderade på att köpa en påse vicks blå till de stackars halsarna. nu är de vaccinerade i alla fall. fick rabatt också eftersom jag har så många. känns superbra. nu klarar jag det mest nödvändiga utan bil i två år. inte för att jag planerar att vara utan så länge, men man vet ju aldrig.



Av vampireslave - 18 maj 2007 14:36

panikångest i halsgropen. lite knöligt att andas för tillfället. jobbat lite för mycket. så kommer jag hem, ska slappna av, vara ledig, och då märks det. men som med så mycket annat går det säkert att bota med en tupplur. ska inte upp på heltid förrän första juli, men denna vecka har blivit en heltidsvecka ändå. blir så när jag har "schemaperioder" där man beräknar genomsnitt. som tur är kommer snart en vecka då jag jobbar mycket mindre. ska bli skönt.


efter tuppluren ska jag attackera delkurs 2 i magikursen. den kom idag med posten. ska bli jättekul! är inte riktigt klar med första delkursen än. håller fortfarande på med reningen av hemmet (snart klar!), har lite frågor att besvara och skicka in, samt en självdedikeringsritual som jag skall utföra. men allt har sin tid. ska bara försöka få mina lungor att fatta det.  

Av vampireslave - 16 maj 2007 14:10

så sitter jag här igen och trycker i mig några smörgåsar. råvarorna finns ju där. rotfrukter i kylen, kallt i frysen och burkar i skafferiet. ändå tar det emot att laga mat. en ordentlig middag. bara för omväxlings skull. det brukar börja med stora planer på kvällen. tillredning, beredning, grytor och gratänger. illusionen stannar vid att vara en illusion. just nu finns ju så mycket annat att göra. särskilt när jag jobbar. vädret verkar vara extra tilltalande när jag måste vara inomhus en hel dag. då är det bäst att passa på att vara ute innan kneget börjar. som idag till exempel. en macka till så är det klart. då är jag färdig att dra iväg. utan middag idag oxå.

Av vampireslave - 14 maj 2007 21:42

jag brukar inte bli så påverkad av väder. ingen regel utan undantag. idag har varit en fruktansvärt seg och lång dag. regnet har strilat nedför fönsterrutorna medan energi var ett bortglömt ord. jag vaknade ganska tidigt, hoppade in i duschen, käkade frukost, och somnade igen. liksom, vad göra uppe när himlen knakar mot hustaket och molnen lagt sig tillrätta på balkongen? trist.


som tur var väcktes jag när kajsa plingade på dörren. vi tog mod till oss, gav oss ut i grådasket och tutade iväg till favoritcafét. för första gången i världshistorien orkade jag inte äta upp hela chokladbakelsen. skamligt! sen iväg till jobbet. det var verkligen tungt. men kvällen gick och nu sitter jag bara och väntar på att morgondagens 12-timmars arbetspass närmar sig. är det helg snart?  

Av vampireslave - 13 maj 2007 18:15

min sambo vet vad jag vill innan jag själv ens hunnit tänka fram det. jag stapplade in i hallen och vinglade vidare till datahörnan. där kraschade jag på en stol bredvid honom. han tog mina fötter i sitt knä och började massera. underbart. tänk er själva, frivilligt tog han tag i mina svettiga strumpor och började knåda runt på fötter som varit instängda i gympadojjor hela dagen. han måste verkligen älska mig.


svea cup avlöpte utan större skador. och tur var väl det. sjukvårdaren vi hade på plats verkade inte vara riktigt vaken. kanske inte så konstigt eftersom han satt i nära fem timmar utan något att göra. när han väl behövdes ropades "sjukvårdare till matta A!" ut tre gånger. han satt fortfarande blick stilla. när det började bli panik sprang en kille fram och petade på honom. då skuttade han upp från stolen, greppade en plåsterkartong och promenerade iväg till matta A, som var belägen i andra änden av den STORA gymnastikhallen...  och vad sjutton hade han tänkt lösa med ett plåster på en fighter som ligger utslagen? 


förutom den knasiga incidenten avlöpte allt tokfint. som chef för städpatrullen hade jag behövt minst en hagelbössa att sätta i ändan på vissa klienter. men efter lite idogt svettande tryter till och med mitt tålamod och jag ryter till lite extra. respect.


den här dagen har jag nog lärt mig mer än vad jag lärt mig under hela senaste året. nu kan jag massa taekwon-do regler, vet hur matcher går till, hur man tävlar i mönster, vilka tecken domarna gör och hur en tävlingshall skall se ut och vara upplagd på bästa sätt. vi klarade faktiskt av detta evenemang galant. det finns många eldsjälar i klubben, så det lär bli en svea cup även nästa år. jag tror att de bussade gästtävlarna från t.ex Kärra, Skövde, Frölunda och Värnamo kände sig välkomna.


nu ska jag duscha. sen käka pizza och efter det antagligen däcka i TV-soffan. mina fötter gör ont!  

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards