Alla inlägg under april 2007

Av vampireslave - 12 april 2007 09:34

igår kväll ringde mobilen. jag kunde inte svara, men röstmeddelandet därefter var det bästa jag hört på länge. kvinnan i luren talade om att alla katter som passade in på min beskrivning var hittade. ingen skadad. deras teori var att någon av dessa katter sprungit över vägen och att svansen smällt i stötfångaren, utan bestående men. alla katter i området mår bra! röstmeddelandet avslutades med orden: "vi tror att du hade tur den här gången, och hoppas att du även har tur i framtiden." det hoppas jag med! min vän - tillika kattälskare - linda tror att detta var en prövning, just bara för att jag älskar katter. jag tror faktiskt oxå det. tack för stöttande inlägg i bloggen, tack för stöttande ord därutöver.

Av vampireslave - 9 april 2007 12:09

för att lugna mitt upproriska inre åkte jag och min vän tillbaka idag. damen vi pratat med kvällen innan berättade att många katter blivit påkörda genom åren. hon hade tvingats till att slå ihjäl många djur för att de skulle slippa lida. eftersom hon själv inte har några katter ringde hon igår kväll till sin granne som bor på andra sidan vägen. Hon berättade om det inträffade, ifall det kunde vara en av dennes katter. vi åkte dit. grannen berättade att hennes katter var hemma, men de hade varit ute med ficklampa och letat ändå. ingen trasig katt var dock funnen. vi knackade på hos grannens granne, som kunde informera om att hans katt var välbehållen. den stod och jamade efter mat i köket. sedan gick vi med den första grannen till en tredje granne. katterna i det hushållet var välbehållna, men tillsammans lyckades de klura ut att "vår" katt antagligen var en herrelös katt som strövar i området. grannkvinnan skulle se sig om ikväll efter katten och ta den till veterinär om hon hittade den. annars skulle hon prata med några människor som brukar se efter denna katt, de skulle komma dit imorgon. det är inte klokt vad mycket katter som bor just där. i den nyfallna snön syntes en miljon tass-avtryck. många var katterna som satt och kikade på oss när vi gick från hus till hus. nu vet de i alla fall vilken katt det rör sig om och ska kontakta de som brukar se efter den, alternativt åka till veterinären om den syns till tidigare. förhoppningsvis är den inte allvarligt skadad. hur verkligheten egentligen ser ut kommer jag förhoppningsvis få reda på inom några dagar. jag lämnade mitt mobilnummer så att de kan ringa och tala om vad som händer med katten. de personer jag har mött idag har alla varit väldigt vänliga. de förstod min oro och ångest över det inträffade, men tog det hela med ro. trots att de själva är kattägare menar de att det är en av riskerna med att djuren får ströva fritt. jag var helt oförberedd på att frias från skuld. jag vet att jag inte körde för fort, jag vet att jag tog det lugnt, jag vet att jag tittade efter vilt vid vägkanten, ändå hände det. mitt överjag vill gärna skuldbelägga mig. därför kändes det skönt när ingen annan gjorde det. grannkvinnan: "kanske blev den skadad, kanske klarade den sig. katter har ju ändå nio liv."vampireslave: "ja...men jag hoppas att jag inte tog det sista..."

Av vampireslave - 9 april 2007 00:42

tänk om jag inte åkt den vägentänk om jag stannat lite längreeller åkt tidigaretänk om jag åkt fortareeller långsammaretänk om jag stannat hemmadå hade ögonblicket varit förbiinnan jag hunnit frameller så hade ögonblicket kommitdå jag redan var långt därifrånikväll har jag tänt ett ljus för katten. jag satt och drack te med en vän och pratadeom det inträffade. vännen satt med i bilennär det hände. när jag körde på katten. jag tände ett ljus och sa "det här är för katten"men vad hjälper det. när ögonblicket faktiskt kom precis då.

Av vampireslave - 8 april 2007 22:30

ikväll inträffade en hemsk olyckshändelse. jag körde inte för fort. jag bromsade. jag letade i diket. jag ringde på närmaste hus. jag hade kört på en katt. jag mår illa bara jag tänker meningen tyst för mig själv. en katt. någon annans katt. min bil förvandlades till dödsmaskin, och jag satt vid ratten. hemskt. fruktansvärt. fasansfullt. jag vet inte hur det gick för katten. kanske klarade den sig. kanske klarade den sig inte. att be om förlåtelse låter så ynkligt.

Av vampireslave - 7 april 2007 21:41

glad påskönskar vampireslave

Av vampireslave - 6 april 2007 09:43

hängivna läsare har troligen känt av min bortavaro på bloggagratis. det har berott på många saker. en av de största grejerna som hänt för mig personligen är en minskning av sjukskrivningen!! 1 april (inget aprilskämt..) började jag arbeta 75% och sjukskrivningen gick ned till 25%! (trumpet-fanfar, tack!) ett litet steg för mänskligheten, ett jävligt stort steg för vampireslave. följden av detta har blivit påtagligt mer vila, mindre fritid, mer sovtid, mer utmattning. jag hoppas att det är en övergående period och att detta steg inte förhastats. min erfarenhet av rehabiliteringen och upptrappningen i arbetstid är att den första tiden efter ett "nytt steg" är jobbig. därav mer sömn och vila. håll tummarna! nästa stora grej är föreläsningen. den närmar sig med stormsteg. i måndags skickade jag in en övergripande bild av mitt manus. i och med det började projektet kännas mer verkligt. fick svar på massa frågor och har nu bilden klar för mig hur det mesta kommer att se ut. 26 april smäller det. fram tills dess är det performance-träning som gäller. pirri-pirr. en tredje stor grej som hänt är att jag fått mitt första kursbrev ifrån nattskogen! mer om detta avslöjar jag inte just nu... =) den intresserade kan gärna gå in och läsa här.Krav och prestation, ångest och överjag. Att arbeta med sig själv är ständigt två steg fram, ett steg bak. Viktigt är att minnas att hur många gånger man än åker bakåt på en såpad bana, så kommer man ändå framåt, även om det inte känns så just då. just nu känns det inte så. det känns istället som min själ vibrerar av stress. men nu ler solen emot mig och jag skall göra mitt bästa för att låta livet hänga med. jag börjar med en vårpromenad. tack underbara underbaror som skickat sms, skrivit mejl och ringt. vad vore livet utan en påminnelse ibland om att man är värdefull? trevlig påskhelg.

Av vampireslave - 4 april 2007 09:36

efter dagens arbetspass plingade therese på dörren hemma hos mig. det var supertrevligt. vi snackade en massa och drack iskaffe. fick användning för nya (gamla) latte-vispen för första gången och satana vilket tryck det var i den. när jag skummat klart kunde skeden stå i mitten! vi flög iväg i gröna faran å hamnade till slut i farsta. där blev jag proppmätt, trött och alldeles gosig i själen.

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards